18:39 17.07.2017

Національна поліція України підбила підсумки роботи за перше півріччя 2017 року

2 хв читати
Національна поліція України підбила підсумки роботи за перше півріччя 2017 року

Національна поліція України підбила підсумки роботи за перше півріччя 2017 року: зафіксовано позитивно динаміку розкриваності злочинів різного характеру, проте рівень злочинності в країні залишається досить високим.

"У сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров'я людей рівень розкриття злочинів становить від 87% за умисними вбивствамих до 93% - завдання тяжких тілесних ушкоджень зі смертю. Зниження рівня злочинності за групами злочинів становить від 10% до 22% - порівняно з аналогічним періодом 2016 року", - наводить відповідні дані міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на сторінці у Facebook у понеділок.

У сфері захисту економіки спостерігається зростання рівня розкриття злочинів у сфері господарської діяльності - 22%, у сфері службової діяльності - 53%, у сфері використання бюджетних коштів - 16%. Стосовно ж протидії корупції, то за цей період до суду передано учетверо більше протоколів про порушення антикорупційного законодавства, ніж за перше півріччя минулого року; актів про правопорушення з ознаками кримінального злочину - в 1,5 разу більше; обвинувальних актів за фактом зловживання владою або службовим станом - в 2,5 разу більше.

А.Аваков також відзначив, що зафіксовано зниження кількості злочинів, здійснених неповнолітніми, - на 5%; скоєних стосовно неповнолітніх - на 24%.

Згідно з інфографікою за окремими напрямами діяльності Нацполіції, приведеною главою МВС, у першому півріччі 2017 року кількість вчинених злочинів зменшилася на 16,5%, а розкриття злочинів - збільшилася на 20,5%.

У сфері протидії незаконному обігу зброї задокументовано на 6% більше фактів такого явища і встановлено в 1,6 рази більше причетних осіб. Вилучено 1200 одиниць вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухівки (порівняно з 733 од. за аналогічний період 2016 року).

У сфері протидії наркозлочинності досягнення такі: задокументовано на 21% більше незаконного обігу наркотиків і вдвічі більше фактів збуту. Вилучено 2,6 тонни наркотичних речовин. Знешкоджено 364 наркокубла, 25 міжнародних каналів постачань наркотиків і 79 нарколабораторій.

Стосовно ж протидії організованій злочинності, то за перше півріччя припинено діяльність у 1,8 разу більше організованих груп і злочинних організацій, викрито діяльність в 1,7 разу більше бандугроповань.

Підбиваючи підсумки, А.Аваков зазначив, що задоволений тенденцією розкриваності злочинів, проте результатами не задоволений. "Чи задоволений я результатами? Звичайно, ні! Рівень злочинності в Україні неприпустимо високий для цивілізованої європейської країни. Чи задоволений тенденцією - вже до помітного зниження рівня злочинності, зростання розкриття і поліпшення якості роботи системи поліції? Поза сумнівом!", - написав він на Facebook.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА