20:49 17.07.2017

"Круглий стіл" по створенню антикорупційних інституцій в Україні відбудеться у вересні

2 хв читати
"Круглий стіл" по створенню антикорупційних інституцій в Україні відбудеться у вересні

У Представництві Європейського Союзу в Україні наголошують на необхідності створення незалежного та ефективного судового органу і для боротьби з корупцією в Україні.

Як повідомляє Представництво ЄС на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук, в понеділок посол ЄС Хьюг Мінгареллі спільно з іншими співробітниками Представництва Євросоюзу в Україні обговорили з депутатами Верховної Ради Світланою Заліщук, Іваном Крулько, Мустафою Найємом і Сергієм Лещенком, а також з представниками громадянського суспільства результати саміту ЄС-Україна, який відбувся минулого тижня, 12-13 липня.

Х.Мінгареллі запевнив учасників зустрічі, що в позиції ЄС по боротьбі з корупцією, яку слід прискорити та інтенсифікувати, не відбулося ніяких змін.

"ЄС уважно стежив за процесом створення належних судових інструментів для судового розгляду корупційних правопорушень, відповідно до закону України про судоустрій і статус суддів, який був прийнятий в минулому році. Ми і далі наполягаємо на необхідності створення незалежного, ефективного судового органу з необхідними повноваженнями і ресурсами для боротьби проти корупції. Ми закликаємо до прозорого і незалежного процесу створення цього органу і відбору спеціалізованих суддів", - цитує Х.Мінгареллі Представництво ЄС на Фейсбук.

У повідомленні наголошується, що на початку вересня відбудеться "круглий стіл" щодо наступних кроків у створенні належних інститутів, націлених на залучення корупціонерів до відповідальності.

Як повідомлялося, 13 липня 2017 року президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що Євросоюз не наполягає на створенні окремого антикорупційного суду в Україні, але вказує на необхідність створення спеціальної антикорупційної палати в рамках української судової системи.

"Ситуація в сфері боротьби з корупцією не є задовільною і потрібно багато працювати. Я хотів би сказати і президенту, і парламенту, і дати пораду, що ми всі налаштовані і згодні зі створенням спеціальної антикорупційної палати в рамках української судової системи. Ми навіть не наполягаємо на створенні окремого антикорупційного суду, а саме палати, яка буде займатися боротьбою з корупцією", - сказав він на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенко і президентом ЄС Дональдом Туском у Києві.

У п'ятницю, 14 липня, Ж.-К. Юнкер через прес-службу представництва ЄС в Україні заявив, що питанням першорядної важливості є створення в Україні незалежного, ефективного судового органу,який володіє необхідними повноваженнями і ресурсами, а назва і структура цього органу вже є деталями .

"Боротьба з корупцією має вирішальне значення і потребує подальшого прискорення і активізації. Важливим є те, що створюється незалежний, ефективний судовий орган, який володіє необхідними повноваженнями і ресурсами для боротьби з корупцією", - процитували Ж.К. Юнкера в представництві ЄС в Україні.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА