16:58 18.07.2017

Суд відклав слухання за позовом Коломойського до НБУ про неправомірність націоналізації Приватбанку

2 хв читати
Суд відклав слухання за позовом Коломойського до НБУ про неправомірність націоналізації Приватбанку

Окружний адміністративний суд Києва під час засідання у вівторок відтермінував слухання за позовом Ігоря Коломойського до Національного банку України (НБУ), Фонду гарантування вкладів фізичних осіб(ФГВФО), Кабінету Міністрів, Національній комісії з цінних паперів і фондового ринку(НКЦПФР) щодо визнання протиправним і скасування рішення про націоналізацію Приватбанку.

Відповідне рішення ухвалено у відповідь на відповідне клопотання ФГВФО, представник якого заявив, що Фонд гарантування досі не отримав ні копії позовної заяви, ні постанови про відкриття судочинства.

"Ми дізналися про те, що сьогодні буде слухання з реєстру. Тому у нас є клопотання про оголошення перерви в попередньому судовому засіданні", - сказав представник ФГВФО.

Суд заслуховував інші сторони і погодився задовольнити клопотання Фонду.

Під час засідання суддя не уточнив дати наступного слухання.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівний партнер юрфірми "Астерс" Олексій Дідковський, який представляв у суді Нацбанк, претензії позивачів, що хоча і не заслуховували під час засідання, загалом зводяться до доказу неправомірності дій НБУ, а також ФГВФО і Міністерства фінансів, щодо націоналізації Приватбанку.

Представник НБУ вважає претензії позивача надуманими.

"Є звернення колишніх акціонерів про необхідну підтримку банку - лист від 16 грудня (лист колишніх акціонерів прем'єр-міністрові - ІФ) - де це чітко і однозначно сформульовано, що і було потім проведено НБУ", - пояснив О.Дідковський.

Як уточнив представник НБУ, загалом на сьогодні зареєстровано близько 75 позовів колишніх власників Приватбанку, або пов'язаних з ними осіб, до НБУ і інших держорганів. Водночас, додав він, ця цифра постійно зростає і незабаром може перевищити 100.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ і акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були І.Коломойський і Геннадій Боголюбов, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а Приватбанк було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн Екс-власники, за заявами Нацбанку і Мінфіну, узяли на себе зобов'язання реструктуризувати корпоративний кредитний портфель фінустанови до липня 2017 року.

Кіпрська компанія Triantal Investments Ltd, що раніше була одним з найбільших акціонерів Приватбанку(Київ), оскаржила в суді неправомірність дій Нацбанку і Міністерства фінансів України.

Згідно з інформацією Окружного адміністративного суду Києва, відповідний позов буде розглянуто 27 липня 2017 року. Однак відсутнє уточнення, щодо яких саме дій подано позовну заяву. Вказується, що відповідачем також є Приватбанк.

Раніше власниками Triantal Investments Ltd через Fransiano Investments Ltd були Г. Боголюбов, І. Коломойський і Олексій Мартинов. Частки Г.Боголюбова та І.Коломойського становили по 49,9% у статутному капіталі Fransiano Investments Ltd, О.Мартинова - 0,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА