19:32 18.07.2017

Україна і Білорусь за 2 роки можуть збільшити товарообіг майже на $8 млрд

1 хв читати
Україна і Білорусь за 2 роки можуть збільшити товарообіг майже на $8 млрд

Заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко вважає, що Україна і Білорусь за два роки мають можливість збільшити товарообіг майже $8 млрд.

"Минулий рік був вдалим у нас... Товарообіг між Україною і Білоруссю виріс на 10,5% за нашою статистикою і на 10,8% - за вашою статистикою... Це, незважаючи на те, що минулий рік був роком рецесії", - сказав він після засідання міжурядової українсько-білоруської комісії з питань торговельно-економічної співпраці в Києві у вівторок.

При цьому заступник прем’єра зазначив, що за перші 5 місяців 2017 року зростання товарообігу між країнами становило 26,7%.

"Потенціал України і Білорусі надає нам змогу сподіватися в найближчі, думаю, роки два вийти на той рекордний товарообіг, який був у 2012 році, коли взаємний товарообіг становив $7,9 млрд, і сьогодні всі є передумови - і зовнішні, і внутрішні - щоб це зробити", - сказав В.Семашко.

Він додав, що Білорусь зацікавлена в постачаннях сільськогосподарської техніки в Україну і розуміє необхідність виконання вимог Києва про рівень локалізації її виробництва.

За словами віце-прем'єр-міністра, міністра регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, зараз взаємний товарообіг між країнами становить $4,5 млрд.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти протягом дня обстрілювали Нікопольський район, є руйнування - Дніпропетровська ОВА

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА