13:54 19.07.2017

Уряд уповноважив Мінфін пролонгувати угоду з ЄІБ про кредит на EUR200 млн на відновлення України

2 хв читати
Уряд уповноважив Мінфін пролонгувати угоду з ЄІБ про кредит на EUR200 млн на відновлення України

Кабінет Міністрів уповноважив Міністерство фінансів на пролонгацію угоди з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про залучення EUR200 млн фінансування для реконструкції зруйнованої під час воєнних дій інфраструктури, а також для вирішення проблем переселенців.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідний проект розпорядження ухвалено урядом на засіданні в середу без обговорення.

Згідно з пояснювальною запискою, станом на 1 січня 2017 року Україна вибрала тільки EUR15 тис. кредиту. При цьому умови угоди передбачають, що Україна може подавати заявки на залучення грошей до 31 грудня 2016 року. Відповідним листом сторони мають намір перенести дату резервування кредитів і останню дату перерозподілу грошей на 31 грудня 2017 року.

Раніше повідомлялося, що угоду про виділення кредиту на EUR200 млн за "Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України" підписали 22 грудня 2014 року в Києві прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк і віце-президент ЄІБ Ласло Баранья. Рада директорів банку затвердила проект угоди 16 грудня, тоді як український уряд схвалив його своїми розпорядженнями 19 грудня 2014 року.

За повідомленням ЄІБ, метою кредиту, позичальником у якому є держава, є задоволення короткострокових потреб постраждалих районів, що перебувають під контролем уряду України, забезпечення базових інфраструктурних потреб для вимушених переселенців в інших регіонах.

Президент України Петро Порошенко 10 квітня поточного року вніс проект закону про ратифікацію цієї угоди до Верховної Ради, а 22 квітня парламент ратифікував його 263 голосами.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА