20:44 20.07.2017

Адвокат Марківа запропонував італійським прокурорам провести слідчий експеримент в Україні

3 хв читати
Адвокат Марківа запропонував італійським прокурорам провести слідчий експеримент в Україні

Адвокат заарештованого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа Раффаеллі Делла Валле (Raffaelle Della Valle) запропонував прокурорам і представникам італійської поліції разом поїхати в Україну для проведення серії експертиз на горі Карачун Донецької області, повідомляє ТСН.

"Я, прокурор, фотографи, журналісти ... Тому що все, що було зроблено раніше, всі слідчі дії - не достатні. І це зрозуміло, тому що була війна, була небезпека. Тепер інша ситуація - Україна в будь-якому випадку нам надасть охорону і все необхідне", - сказав Р.Делла Валле по телефону в програмі ТСН на телеканалі "1 + 1" в четвер.

"Прокурор сказав, що має подумати, все зважити і потім прийняти рішення", - додав адвокат.

Як повідомлялося, 30 червня 2017 року в Італії був затриманий український військовослужбовець В.Марків за підозрою у вбивстві італійського фотожурналіста Андреа Роккеллі поблизу м.Слов'янськ Донецької області в травні 2014 року. Українець знаходиться в італійському м.Павіа.

4 липня відбулося засідання суду у його справі, проте, як повідомив Департамент консульської служби МЗС України, суд не розглядав справу по суті і не приймав рішення про зміну запобіжного заходу. В цей же день співробітники Генерального консульства України в Мілані відвідали В.Марківа в установі утримання.

У свою чергу в Міністерстві внутрішніх справ України повідомили, що українську сторону не пустили в зал на засідання суду в Італії 4 липня. За інформацією МВС, В.Марківу повинні були призначити нового адвоката, необхідно було деякий час для допуску захисника до справи.

За інформацією ЗМІ, прокуратура м.Павія розпочала кримінальне провадження щодо обставин загибелі в 2014 році в зоні АТО італійського та російського журналістів за інформацією французького журналіста. В рамках цього виробництва французький журналіст вказав на те, що смерть вищевказаних журналістів стала наслідком застосування зброї підрозділом Нацгвардії, в якому проходив службу затриманий В.Марків. Крім того, в рамках свідоцтв французький журналіст надав відеоряд. При цьому за даними українського слідства, загибель двох журналістів сталася внаслідок артобстрілу з боку російсько-терористичних військ.

У свою чергу заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що італійський фотожурналіст А.Роккеллі був убитий, перебуваючи на непідконтрольній українській владі на той момент території між позиціями збройних формувань і терористичних угруповань. При цьому він відвідав т.зв. "Сіру зону" без узгодження з офіційною владою України. Заступник генпрокурора розповів, що українське слідство не встановило осіб, які могли б бути причетні до загибелі А.Роккеллі. При цьому українська сторона не отримувала від італійських правоохоронців клопотань про міжнародну правову допомогу у справі про вбивство А.Роккеллі. Генеральна прокуратура також не отримувала запитів від італійської сторони на проведення слідчих дій на території України.

Генеральне консульство України в Мілані звернулося до суду м.Павіа з клопотанням про надання інформації про підстави та обставини. МВС України висловлювало стурбованість затриманням і арештом в Італії В.Марківа, який поїхав в Італію під час планової відпустки.

Як повідомляють ЗМІ з посиланням на адвоката українського військового, розгляд судової справи В.Марківа продовжиться у вересні.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА