13:02 21.07.2017

ГПУ виявила схему привласнення коштів "Мотор Січі"

1 хв читати
ГПУ виявила схему привласнення коштів "Мотор Січі"

Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України при оперативному супроводі Національної поліції виявив злочинну схему розтрати коштів ПАТ "Мотор Січ" в сумі понад 350 млн грн, з подальшим їх привласненням, повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"Встановлено, що протягом 2013-2016 років посадові особи ПАТ" Мотор Січ "придбали "сміттєві" цінні папери, шляхом перерахування коштів у сумі понад 350 млн грн на розрахункові рахунки низки підприємств з ознаками фіктивності, які в подальшому переводилися в готівку через банківські установи", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

За її словами, на сьогодні завершено проведення обшуків на основних об'єктах і за місцем проживання ключових фігурантів, задіяних у протиправній схемі, внаслідок чого було вилучено 500 тис. дол. і значний обсяг антикварних цінностей, щодо яких вирішується питання про арешт.

Досудове розслідування триває.

ПАТ "Мотор Січ" - один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію в понад 100 країн світу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА