16:51 22.07.2017

Українські ВМС введуть до своєї структури морський оперативний штаб

2 хв читати
Українські ВМС введуть до своєї структури морський оперативний штаб

Військово-Морські Сили Збройних сил України до кінця поточного року введуть в свою структуру морської оперативний штаб, який відповідає стандартам НАТО, повідомив на церемонії закриття навчань "Сі Бриз - 2017" командувач українських ВМС Ігор Воронченко.

Він зазначив, що практична робота такого штабу була випробувана під час навчань і показала його ефективність. Інших подробиць про штаб І.Воронченко не повідомив, але подякував партнерам, передусім представникам США, Великої Британії і Норвегії за практичні поради в організації роботи штабу.

Як повідомляється на сайті Міністерства оборони України, в морському компоненті навчань на борту флагмана українських ВМС - фрегата "Гетьман Сагайдачний" - взяли участь начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко з командувачами ВМС І.Воронченко і Повітряних сил ЗСУ Сергієм Дроздовим.

Керівник навчань "Сі Бриз - 2017" з української сторони, заступник командувача ВМС з бойової підготовки - начальник управління бойової підготовки Олексій Неїжпапа, коментуючи цьогорічні навчання, звернув увагу на особливість проведення "Сі Бриз" в режимі "free play" ("вільної гри"), що підвищило рівень складності всіх етапів навчань і ступінь інтегрованості у виконанні поставлених завдань учасниками відповідно до стандартів країн-членів НАТО.

Як повідомлялося, українсько-американські навчання "Сі Бриз - 2017" почалися в Одесі 10 липня.

У рамках навчань українські моряки та їхні колеги з країн-партнерів відпрацювали дії багатонаціонального штабу з планування та ведення морських операцій відповідно до стандартів НАТО, дії багатонаціональних сил під час операції із забезпечення безпеки в Чорному морі, водолазні спуски, протикорабельну і повітряну оборону, десантну операцію і т.д.

Загалом у навчаннях взяли участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад із 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тис. осіб.

Кораблі за час навчань пройшли 5 тис. морських миль, було здійснено близько 850 стрибків з парашутами, 6 висадок десанту, 280 занурень загальною протяжністю 80 годин, 310 вильотів повітряних суден загальною протяжністю понад 240 годин.

"Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки та нарощення бойової готовності Військово-морських сил Збройних сил України на двосторонній основі, але є відкритими для інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє ворожих агентів отримали 15 років ув'язнення за наведення ракет по військовій та медичній інфраструктурі Херсона

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА