14:47 23.07.2017

Завершилися навчання "Сі Бриз-2017" в Одесі

2 хв читати
Завершилися навчання "Сі Бриз-2017" в Одесі

В Одесі закінчилися багатонаціональні навчання "Сі Бриз-2017", що тривали з 10 до 23 липня, повідомляє відділ з питань взаємодії із засобами масової інформації адміністрації Державної прикордонної служби України в неділю.

"План навчань був повністю реалізований. А вже наприкінці навчань ініціативна група анонсувала ще більш насичені навчання "Sea Breeze-2018", розробка яких почнеться вже через кілька місяців", - зазначено в повідомленні.

Під час церемонії закриття "Sea Breeze - 2017" керівництво навчань зазначило, що нинішні маневри відрізнялися від усіх попередніх значно вищим рівнем складності. "І саме такі заходи зміцнили взаємодію і посилили регіональну безпеку і стабільність. Як зазначив капітан 1-го рангу Метью Леман, кожна країна-учасниця може пишатися результатами навчань, а Україна, як країна-господар і яка проводить ці навчання ще з 1990-х років, може пишатися найбільше", - зазначають у відомстві.

У рамках навчань залучалося до 30 кораблів і катерів Військово-морських сил збройних сил України, США, Туреччини, Румунії та Грузії. Крім того, в навчаннях брали участь представники збройних сил Азербайджану, Болгарії, Бельгії, Великої Британії, Грузії, Канади, Молдови, Литви, Норвегії, Польщі та Греції.

У навчаннях також брали участь українські прикордонники. "Особливістю участі корабельно-катерного складу Морської охорони Держприкордонслужби традиційно є те, що паралельно з виконанням завдань щодо навчань бойові одиниці несуть справжню прикордонну службу в територіальному морі у Винятковій (морській) економічній зоні України", - розповіли в Держприкордонслужбі.

Як повідомлялося, навчання "Сі Бриз - 2017" стартували в Одесі 10 липня і закінчаться у вересні цього року. Навчання пройдуть в Одеській і Миколаївській областях, а також у північно-західній частині Чорного моря.

Загалом у навчаннях беруть участь понад 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад 3 тис. осіб. При цьому з українського боку в заходах "Сі Бриз", крім Військово-морських сил Збройних сил України, візьмуть участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних та Повітряних сил України.

"Сі Бриз" проводяться з 1997 року щорічно відповідно до "Меморандуму про порозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин між Міністерством оборони США та Міністерством оборони України" від 1993 року. Вони проводяться з метою підготовки

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочався другий процес проти групи "Рейхсбюргерів"

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА