19:24 23.07.2017

Британці знайшли біля берегів Ісландії нацистське золото

2 хв читати
Британці знайшли біля берегів Ісландії нацистське золото

Група британських шукачів скарбів знайшла затонулий корабель з контейнером, в якому може перебувати чотири тонни золота, що належало нацистській Німеччині. Про це в неділю, 23 липня, пише Daily Mail.

Члени команди Advanced Marine Services ("Передова морська служба") вважають, що знайдений ними в 120 милях на південний схід від Ісландії об'єкт - це німецький корабель SS Minden, який перевозив у вересні 1939 року золото з Південної Америки до Німеччини і затоплений за наказом Гітлера після того, як його вистежили британські військові.

Британці чекають від влади Ісландії дозволу на розтин контейнера, що знаходиться на кораблі. У ньому, імовірно, знаходиться золото, загальна вартість якого перевищує 100 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 130 мільйонів доларів). При цьому, як зазначає видання, шукачі скарбів вважають, що знайдені скарби повинні належати їм.

Навесні Рейк'явік висловив стурбованість несанкціонованими діями британців в ісландських територіальних водах. Прикордонники виявили команду Advanced Marine Services, що працює на орендованій в Норвегії платформі Seabed Constructor. Ніхто з британців не міг чітко пояснити прикордонникам, чим вони займаються. За словами керівника берегової охорони Ісландії Георга Ларуссона, у шукачів скарбів не було ніякого дозволу на проведення робіт.

Згідно із законодавством Ісландії, шукачам, які знайшли скарб золота або срібла на території країни держава компенсує одну десяту вартості знахідки і витрати з пошуку. Саме золото переходить у власність держави.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА