20:52 24.07.2017

Уряд затвердив відкриті конкурси для відбору директорів і наглядових рад держпідприємств

3 хв читати
Уряд затвердив відкриті конкурси для відбору директорів і наглядових рад держпідприємств

Номінаційний комітет з відбору керівників найбільших держпідприємств затвердив перелік з п'яти компаній для проведення конкурсів з відбору директорів, до якої увійшли "Електроважмаш", "Укрхімтрансаміак", Об'єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК), Державна продовольчо-зернова корпорація України ( ДПЗКУ) і "Укрспирт", повідомив перший заступник голови Мінекономрозвитку Максим Нефьодов в своєму блозі в Facebook.

Він додав, що на цьому ж засіданні комітету під головуванням першого віце-прем'єра-глави МЕРТ Степана Кубіва, що пройшов 21 липня за участю прем'єра Володимира Гройсмана, був також схвалений список з семи компаній для проведення конкурсів з відбору членів наглядових рад: "Укрзалізниця", "Укрпошта", "Укренерго", "Укргідроенерго", аеропорт "Бориспіль", ДПЗКУ і "Енергоатом".

"На зустрічі прем'єр підтвердив політичну волю рухатися шляхом відкритих конкурсів", - зазначив М.Нефьодов.

Він уточнив, що це перше засідання номінаційного комітету після його затвердження в листопаді минулого року в розширеному складі: 9 міністрів і 8 незалежних міжнародних експертів.

"Це не найлегші компанії, серед них і оточені скандалами "Укрспирт" і ОГХК. Але, принаймні, МЕРТ точно виступає за спробу знайти кваліфікованого кризового менеджера, якому буде завдання розірвати порочне коло корупції і неефективності. Тому чекайте масової кампанії в пресі проти конкурсів", - прокоментував це рішення перший заступник голови Мінекономрозвитку.

За його словами, в кінці серпня повинна бути завершена вся підготовка і затверджені графіки роботи номінаційного комітету в кожному випадку. Він уточнив, що рекрутерів будуть набирати самі держкомпанії, а номінаційний комітет і МЕРТ допоможе їм з кваліфікаційними вимогами до такого відбору рекрутерів.

У той же час М.Нефьодов зазначив, що затвердження вимог до претендентів на посади директорів і членів наглядових рад є прерогативою самого номінаційного комітету.

Раніше Мінекономрозвитку заявило про намір оголосити конкурси в наглядові ради п'яти компаній, зокрема "Укрзалізниці", "Укренерго", "Укрпошти", "Укргідроенерго" і міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Як повідомлялося, уряд В.Гройсмана за період роботи з середини квітня 2014 по процедурі відбору через номінаційний комітет призначив тільки незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", однак конкурси з їх відбору були розпочаті ще при уряді Арсенія Яценюка.

У листопаді 2016 року Кабінет міністрів суттєво розширив склад створеного в лютому 2015 року номінаційного комітету з відбору керівників найбільших держпідприємств, ввів в нього додаткових представників від уряду і збільшив кількість незалежних експертів. До глав Мінекономрозвитку, Міненерговугілля, Мінфіну, Мінагропроду і Мінінфраструктури були додані віце-прем'єр Володимир Кістіон, віце-прем'єр - глава Мінрегіонбуду Геннадій Зубко, міністр Кабінету міністрів Олександр Саєнко та міністр юстиції Павло Петренко.

Кількість незалежних недержавних експертів з правом дорадчого голосу, узгоджувати з Кабміном, було збільшено з п'яти до восьми. Крім того, до складу номінаційного комітету введено ще одного незалежного експерта - фахівця з підбору персоналу, який входив до комісії з конкурсного відбору відповідного підприємства.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА