10:53 27.07.2017

Кількість користувачів Faceboook перевищила 2 млрд

2 хв читати
Кількість користувачів Faceboook перевищила 2 млрд

Американська Facebook Inc., якій належить найбільша у світі соціальна мережа, збільшила чистий прибуток у другому кварталі 2017 року на 71% завдяки швидкому зростанню рекламного виторгу.

"У нас були хороший другий квартал і хороше перше півріччя. Наше співтовариство досягло 2 млрд людей, і ми прагнемо зблизити жителів світу", - заявив засновник і глава компанії Марк Цукерберг.

Як повідомляється в прес-релізі Facebook, чистий прибуток у квітні-червні підскочив до $3,89 млрд, або $1,32 у розрахунку на акцію, порівняно з $2,28 млрд, або $0,78 на акцію, за аналогічний період минулого року.

Виторг компанії підвищився на 44,8% - з $6,4 млрд до $9,32 млрд.

Експерти, опитані FactSet, в середньому прогнозували чистий прибуток Facebook на рівні $1,12 на акцію за виторгу в $9,2 млрд.

Доходи соцмережі від реклами в минулому кварталі зросли на 47% - до $9,1 млрд, ззаначається в прес-релізі. Близько 87% виторгу від реклами в першому кварталі компанія отримала з мобільних пристроїв порівняно з 84% роком раніше.

Водночас вже рік Facebook у кожному кварталі попереджає про уповільнення темпів збільшення доходів від реклами, проте наразі ці побоювання не є реальністю. Головний фінансовий директор Facebook Девід Венер під час телеконференції сказав, що очікує ослаблення зростання рекламного виторгу в III кварталі.

При цьому керівники Facebook зазначили, що вартість розміщення реклами в соцмережі зросла в зв'язку зі збільшенням попиту рекламодавців. Середня ціна розміщення підскочила на 24%, зокрема через зростання частки дорожчої відеореклами.

Місячна аудиторія Facebook зросла на 17% у річному вираженні, до 2,01 млрд осіб за очікуваного підвищення до 1,93 мрлд. Кількість користувачів соцмережі зі щоденною активністю облікового запису зросла також на 17% - до 1,32 млрд, що збігся з прогнозом.

Також М.Цукерберг розповів під час телеконференції, що місячна аудиторія WhatsApp досягла 1,3 млрд користувачів, при цьому 1 млрд людей користуються месенджером щодня. В облікові записи WhatsApp Status (клон Snapchat Stories) кожен день заходять понад 250 млн користувачів.

За оцінками аналітичної фірми eMarketer, нето-виторг Facebook у сегменті цифрової реклами збільшиться в 2017 році на 35% - до $ 36,29 млрд.

Акції Facebook подорожчали на 3,3% на додаткових торгах після закриття основної сесії в Нью-Йорку в середу. Капіталізація компанії з початку 2017 року зросла на 44%, до $480 млрд.

Аналітики поліпшують рейтинги акцій Facebook і зазначають, що ринкова вартість компанії може перевищити $500 млрд вже в четвер. Facebook буде лише п'ятою компанією в цьому клубі. Напередодні Amazon.com Inc. подолала позначку в $500 млрд уперше в своїй історії, раніше цього домагалися лише Apple, Microsoft і Alphabet (материнська компанія Google).

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА