13:35 27.07.2017

Справу про рішення райсуду щодо розгону Євромайдану в Академії ВВ у Харкові закрито

2 хв читати

Кримінальне провадження щодо дій керівництва Червонозаводського райсуду Харкова при розгляді справ активістів, затриманих міліцією під час розгону Євромайдану біля Академії внутрішніх військ 19 лютого 2014 року, закрито.

"Кримінальне провадження закрито на підставі п.2 ч.1 ст.284 КПК України у зв'язку з відсутністю в діях голови Червонозаводського районного суду міста Харкова Інни Шелест та її заступника Юлії Шуліки складу кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.376 (втручання в діяльність судових органів - ІФ) КК України", - повідомила кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

За її словами, також закрито кримінальне провадження про винесення завідомо неправосудних рішень стосовно затриманих під Академією євромайданівців (ч.2 ст.375 КК України) суддями Червонозаводського райсуду.

"У зв'язку з відсутністю в діях суддів Червонозаводського районного суду Харкова Дениса Чудовського, Марини Міндаревої, Світлани Салайчук, Олена Васильєвої та Ірини Прошути складу кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.375 КК України, це провадження закрито", - сказала В.Дубовик .

Як повідомлялося 19 лютого 2014 року активісти Євромайдану та ультрас ФК "Металіст" намагалися блокувати Академію внутрішніх військ у Харкові, щоб не допустити виїзду курсантів на Київ. Близько 17.00 міліція ( "Беркут" і "Грифон") відтіснила пікетників, а невідомі в жилетах і масках, озброєні битами, спочатку розблокували ворота, а потім розігнали пікетників. Під час розгону розбили голову оператору "СТБ" Олександру Бринзі. Крім того, розбили камеру знімальній групі "СТБ" і пошкодили знімальну техніку "Надзвичайних новин".

У відділі комунікацій ГУ МВС у Харківській області повідомили, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом блокування в'їзду та виїзду транспорту на територію Академії і розпилення сльозогінного газу учасниками пікету, в рамках якого було затримано 12 активістів.

У ніч на 20 лютого Червонозаводський районний суд Харкова присудив активістам, затриманим біля Академії внутрішніх військ, 15 діб адміністративного арешту.

Пізніше прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом дій керівництва Червонозаводського райсуду при розподілі та розгляді адміністративних справ щодо затриманих за ч.2 ст.376 (втручання в діяльність судових органів) КК України, а також за фактом винесення завідомо неправосудних рішень суддями цього ж суду ( ч.2 ст.375 КК України).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА