15:59 27.07.2017

Льовочкін: Падіння промисловості в I півріччі 2017 - результат стратегічних прорахунків, які необхідно виправити

2 хв читати
Льовочкін: Падіння промисловості в I півріччі 2017 - результат стратегічних прорахунків, які необхідно виправити

Падіння промисловості за підсумками першого півріччя 2017 року - це результат стратегічних прорахунків влади, як-от рішення про блокаду Донбасу, відсутність планів відновлення цього регіону і розвитку промисловості, вважає народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Льовочкін.

"Падіння промисловості в перші шість місяців 2017 роки вже не поясниш інерцією подій трирічної давності. Багато в чому це результат свіжих стратегічних прорахунків", - сказав С.Льовочкін, коментуючи інформацію Держстату про промвиробництво в нинішньому році.

Як повідомляється на офіційному сайті парламентаря в четвер з посиланням на дані Держстату, за підсумками першого півріччя 2017 року обсяги промислового виробництва виявилися на 0,4% менше, ніж за аналогічний період попереднього року. За такого ж порівняння 2017 року з 2013 р. показники становлять всього 78,5% від обсягу промислового виробництва. І це за таких показників - без урахування анексованого Криму та зони АТО.

У регіональному розрізі найбільше падіння від початку року демонструють Донецька (-11,7% за перше півріччя) і Луганська області (-25%). В галузевому - металургія (падіння на 2,7%), добувна промисловість (на 6%), виробництво електроенергії (на 8,6%).

"Це очевидний підсумок такого рішення, як блокада Донбасу. Свою роль відіграє і відсутність стратегії відновлення цього регіону. Після створення Міністерства окупованих територій тема відновлення Донбасу розмилася між ним і Мінрегіонбудом, а загалом стала нічиєю. Крім того, практично зникли згадки про "план Маршалла для України", який був топовою темою в 2014-2015 роках і мав акумулювати мільярди доларів від іноземних донорів. Нарешті, відсутня стратегія розвитку промисловості", - говорить С.Льовочкін.

Депутат упевнений, що активізація відновлення промисловості всієї України і Донбасу зокрема - це інструмент, який дозволить відновити зростання економіки в цілому.

"Тільки тоді, коли будуть розроблені плани підтримки промисловості та відновлення Донбасу, коли вони почнуть реалізовуватися, - тільки тоді почнеться зростання економіки і реальних доходів громадян. Мета "Опозиційного блоку" - зробити цей курс державною стратегією України", - заявив політик.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

Зеленський запросив прем'єр-міністра Іраку до участі в Саміті миру

Зеленський під час зустрічі з молодими вченими: Ваші дослідження та відкриття наближають перемогу

Зеленський обговорив із президентом Азербайджану двостороннє співробітництво

"Укренерго" на середу прогнозує відсутність обмежень енергопостачання з 07:00 до 18:00

Почастішали кібератаки на бухгалтерів, можливі шахрайські схеми із системами дистанційного банківського обслуговування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА