16:33 27.07.2017

ФДМ прогнозує конкурс із продажу ОПЗ через півроку, "Центренерго"

2 хв читати
ФДМ прогнозує конкурс із продажу ОПЗ через півроку, "Центренерго"

Організація конкурсів із продажу контрольних пакетів акцій енергетичних компаній і "Одеського припортового заводу" (ОПЗ) потребуватиме чимало часу і може відбутися не раніше кінця 2017 - початку 2018 року, повідомив заступник голови Фонду держмайна України Юрій Нікітін.

"ОПЗ, в кращому випадку, - це перспектива кінця цього - початку наступного року, "Центренерго" - середина наступного", - цитує його слова ФДМ на своїй сторінці в Facebook.

Ю.Нікітін нагадав, що підготовка цих конкурсів передбачає залучення радників.

Заступник голови ФДМ зазначив, що в таких умовах відомство вирішило доцільним виставити на біржу в середині серпня блокпакети акцій енергогенерувальних і енергопостачальних (обленерго) компаній, встановивши їхню початкову вартість на рівні 4,1 млрд грн.

За його словами, ці пакети повністю готові до продажу, і оголошення про їх реалізацію вже викликало значний інтерес із боку портфельних інвесторів.

"Звичайно, інтерес інвесторів підігріває ще й довгоочікуваний RAB-тариф, який дасть їм розуміння, яким чином і в які терміни вони зможуть повернути свої інвестиції. За нашою інформацією, НКРЕ до кінця серпня може затвердити всю необхідну нормативну базу для початку введення цього тарифу", - повідомив Ю. Нікітін.

Він підкреслив, що ФДМ забезпечить прозорість біржових продажів і для цього активно працює з біржами. "Ми хочемо бачити на цих аукціонах якомога більше інвесторів, зокрема ЄБРР", - сказав заступник голови ФДМ.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів включив проведення конкурсів з продажу ОПЗ і "Центренерго" до "Плану пріоритетних дій на 2017 рік ", затвердженого розпорядженням від 3 квітня. Крім зазначених підприємств, документ передбачає також приватизацію енергопостачальних компаній "Харківобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго" і "Тернопільобленерго". Проведення конкурсів було заплановано на другий-третій квартали поточного року.

Україна двічі в 2016 році виставляла ОПЗ на продаж: спочатку в липні за стартовою ціною 13,175 млрд грн, а потім у грудні за зниженою ціною 5,16 млрд грн, однак обидва рази безрезультатно.

Держбюджет-2017 передбачає 17,1 млрд грн надходжень від приватизації, проте за підсумками першого півріччя бюджет отримав лише 0,11 млрд грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА