13:23 28.07.2017

Близько 80% суддів нового ВСУ - чинні або перебувають у відставці

2 хв читати
Близько 80% суддів нового ВСУ - чинні або перебувають у відставці

За результатами конкурсу на посади суддів нового Верховного Суду України 80% суддів є чинними або перебувають у відставці, кожен четвертий з них отримав негативний висновок Громадської ради доброчесності (ОСД), повідомив Центр протидії корупції (ЦПК).

При цьому він уточнює, що в адміністративному, цивільному і кримінальному судах по 25 суддів з 30 є чинними або суддями у відставці, в господарському суді - 18.

"Кожен четвертий майбутній суддя Верховного Суду, обраний Вищою кваліфікаційною комісією суддів (ВККС), порушував права людини або приймав політично вмотивовані рішення чи не може пояснити власні доходи", - зазначають у ЦПК.

Найбільше кандидатів - дев'ять - з негативними висновками ОСД будуть спрямовані в касаційний адміністративний суд Верховного Суду, вісім - в касаційний господарський суд, сім - в цивільний, шість - в кримінальний.

"Попри гучні заяви президента України про оновлення Верховного Суду та голови ВККС Сергія Козьякова про безпрецедентну прозорість цього процесу, в проведеному Комісією конкурсі перемагають колишні судді, частина з них ще й має сумнівну добропорядність або досвід політичних переслідувань через догоджання владі", - резюмують в ЦПК.

Як повідомлялося, ВККС оприлюднила переможців конкурсу на посаду суддів нового Верховного Суду і за підсумками конкурсного відбору спрямує до Вищої ради правосуддя рекомендації щодо 120 кандидатів про призначення їх суддями відповідних касаційних судів у складі Верховного Суду - адміністративного, господарського, кримінального і цивільного, по 30 суддів у кожному з цих судів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА