14:41 28.07.2017

Заяви на вступ до ВНЗ подали понад півмільйона абітурієнтів - Гриневич

2 хв читати
Заяви на вступ до ВНЗ подали понад півмільйона абітурієнтів - Гриневич

Понад 500 тис. абітурієнтів подали заяви на вступ до вищих навчальних закладів України, 1 серпня оприлюднено списки тих, хто отримав місця державного замовлення, поінформувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

"За оперативними даними, в цьому році заяви до ВНЗ на всі освітньо-кваліфікаційні рівні подали 511 146 вступників", - сказала Л.Гриневич на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

Міністр нагадала, що в нинішньому році абітурієнти мали право подавати 9 заяв на 4 спеціальності. При цьому вона додала, що в озвучених нею цифрах не враховано вступників до навчальних закладів військової спрямованості, оскільки їхні дані не оприлюднюються.

Л.Гриневич констатувала, що в перші тижні вступної кампанії були проблеми з експлуатацією нового програмного забезпечення для відповідного реєстру. При цьому проблеми оперативно усувалися і під час вступної кампанії це програмне забезпечення вдосконалювали.

"Але проблема полягає не тільки в програмному забезпеченні, а й в недостатньо чіткому введенні даних як самими абітурієнтами, так і приймальними комісіями ВНЗ. Саме тому передбачено конкретний час на верифікацію даних (абітурієнтів - ІФ)", - пояснила міністр.

Вона зазначила, що наразі завершується верифікація даних.

"Нині ми розраховуємо, що своєчасно, до 12-ої години 1 серпня, буде оприлюднено перелік вступників, які отримують рекомендації на бюджетні місця за результатами адресного розміщення державного замовлення", - сказала Л.Гриневич.

За її словами, якщо знадобитися відстрочка, щоб уникнути порушення прав деяких вступників, про це додатково повідомлять.

Л.Гриневич також нагадала, що абітурієнти, яких рекомендують для зарахування на місця державного замовлення, мають до 5 серпня виконати вимоги, які передбачені умовами вступу. Їх зарахують на місця державного регіонального замовлення до 7 серпня. Зарахування на навчання у ВНЗ за кошти фізичних та юридичних осіб відбудеться до 30 вересня.

За даними Міносвіти, найбільшу кількість заяв абітурієнти подали до Київського національної університет ім. Т.Шевченка (майже 59 тис.), Львівського національного університету ім. І.Франка (майже 49 тис.), Національного університету "Львівська політехніка" (понад 47 тис.), Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут" ім. І.Сікорського (майже 43 тис.), Київського національного торговельно-економічного університету (понад 34 тис ).

"Топ-10 (ВНЗ - ІФ) практично не змінилися з минулого року. Приємно, що серед них є також регіональні університети", - сказала міністр.

Вона також додала, що для міністерства важливо через місця державного замовлення підвищувати попит на технічні спеціальності й підготовку вчителів початкової школи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА