15:05 28.07.2017

У Харкові відкрито теруправління НАБУ, яке боротиметься з корупцією в зоні АТО

2 хв читати
У Харкові відкрито теруправління НАБУ, яке боротиметься з корупцією в зоні АТО

У Харкові відбулася церемонія офіційного відкриття територіального управління Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

"Територіальне управління зараз вже сформовано майже на 80%. Думаю, що через кілька тижнів територіальне управління розпочне свою роботу в повному обсязі", - сказав директор Харківського теруправління НАБУ Юрій Кравченко.

Пізніше, відповідаючи на запитання журналістів, директор НАБУ Артем Ситник уточнив, що у штаті Харківського територіального управління 24 людини, зокрема 16 детективів (з них 8 вже призначено, ще 6 - на стадії призначення).

"У територіального управління немає всіх необхідних підрозділів для проведення автономних розслідувань (немає управління спеціальних операцій, оперативно-технічного управління). Але детективи, які тут працюють, мають у своєму розпорядженні можливість за необхідності звернутися до Київського управління і організувати роботу на місцях", - сказав А.Ситник.

Він нагадав, що Харківське теруправління фокусуватиметься на викритті корупції на території Харківської, Сумської, Дніпропетровської, Запорізької областей, а також у зоні АТО.

А.Ситник наголосив, що при визначенні "больових точок" у цих регіонах теруправління розраховує на взаємодію з громадськістю. "Ми розраховуємо, що після відкриття цього управління одразу ж піде комунікація з місцевим активом, ми одразу почнемо отримувати інформацію про те, які основні проблеми є... Перше і головне завдання територіального управління - це комунікація з місцевою громадськістю, з місцевими органами влади, з місцевими засобами масової інформації, щоб правильно визначити орієнтири і пріоритети в конкретно узятому регіоні", - сказав він.

А.Ситник також повідомив, що відкриття Одеського територіального управління НАБУ заплановано наступної п'ятниці (4 серпня).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА