07:54 31.07.2017

Кількість українських абітурієнтів на бюджетні місця в російських вузах збільшилася більш ніж на третину

2 хв читати
Кількість українських абітурієнтів на бюджетні місця в російських вузах збільшилася більш ніж на третину

Кількість молодих українців, які бажають отримати вищу освіту в Росії, в 2017 році збільшилася більш ніж на третину в порівнянні з попереднім роком; мова йде про бюджетні квоти, що виділяються по лінії міністерства освіти і науки РФ і Росспівробітництва, повідомляє в понеділок газета "Известия" з посиланням на статистику федерального агентства.

"На 2017/2018 навчальний рік для громадян України на бюджетні місця в російських вузах по лінії Росспівробітництва виділено 474 квоти. У прес-службі агентства "Известиям" пояснили, що в 2018 році ця цифра може бути збільшена ще на 50 місць, так як число бажаючих майже в три рази перевищує пропозицію. Нині заявки на зарезервовані місця вже подали 1 328 молодих українців. Минулого року бажаючих отримати знання в Росії було 889 чоловік", - йдеться в статті.

Джерело видання в російських дипломатичних колах уточнило, що "після 2014 року збільшився відсоток українських студентів, які після випуску з російських вузів вважають за краще не повертатися в Україну, а шукати роботу в Росії". За його словами, "ще в 2013 році на батьківщину, як правило, поверталися більше 25% випускників, а зараз цей показник знизився до 10-15%". Співрозмовник "Известий" підкреслив, що "ці дані оціночні, проте динаміку цілком демонструють".

За наданими газеті даними Росспівробітництва, найпопулярнішими навчальними напрямками серед українських абітурієнтів у 2016 році виявилися прикладна математика і фізика, лікувальна справа і лінгвістика, а в 2017 році - лікувальна справа, юриспруденція і міжнародні відносини.

Найпопулярнішими серед українських абітурієнтів російськими вузами в останні два роки стали Санкт-Петербурзький державний університет (СПбДУ), Російський університет дружби народів (РУДН), Південний федеральний університет (ПФУ), Бєлгородський державний університет (БелГУ), а також Національний дослідницький університет "Вища школа економіки" (НДУ ВШЕ), повідомляє газета.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА