13:18 31.07.2017

Гройсман припускає ймовірність запуску рейсів Ryanair у "Бориспіль" або "Жуляни" на тимчасових умовах до запуску "Гостомеля"

2 хв читати
Гройсман припускає ймовірність запуску рейсів Ryanair у "Бориспіль" або "Жуляни" на тимчасових умовах до запуску "Гостомеля"

Найбільший європейський перевізник Ryanair може тимчасово здійснювати рейси з міжнародного аеропорту "Бориспіль" або аеропорту "Київ" (Жуляни), поки в аеропорту в Гостомелі (Київська обл.) півроку буде будуватися новий термінал, вважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Поки буде будуватися термінал в Гостомелі, "Бориспіль" або "Жуляни" на тимчасових умовах можуть надати Ryanair свої послуги", - заявив прем'єр в інтерв'ю виданню "Ділова столиця", опублікованому в понеділок.

Він уточнив, що новий термінал для роботи лоукостерів у Гостомелі планується створити в межах півроку.

В.Гройсман ще раз зазначив, що в Кабінеті Міністрів України не знали про намір міністра інфраструктури Володимира Омеляна підписати в березні меморандум з Ryanair.

"Якби ми в Кабміні знали, то зобов'язали б "Гостомель" одразу почати підготовку до створення терміналу для лоукостерів. Меморандум підписали в березні, а за шість місяців можна було зробити класний термінал, і всі лоукостери почали б літати вже з "Гостомеля". На жаль, ми втратили час", - сказав прем'єр.

Він додав, що лоукости повинні літати і з регіональних аеропортів: Львова, Харкова, Херсона.

За словами В.Гройсмана, для розуміння напрямку розвитку галузі Міністерству інфраструктури було доручено до середини серпня розробити стратегію розвитку аеропортів.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян напередодні на своїй сторінці в Facebook повідомив, що в Стамбулі мав довгу розмову з власником турецької авіакомпанії Atlas Global, який має великі плани щодо інвестування в Україну, і не тільки в авіаційній сфері, і обговорив з ним потенціал аеропорту "Гостомель" .

"Домовилися, що не чекатимемо ще кілька років для реалізації вищевказаних амбітних планів, а наприкінці серпня зустрінемося вже для офіційних переговорів", - зазначив міністр.

Він ініціював громадські обговорення наприкінці серпня - початку вересня "Що таке дешеві авіаперевезення і для чого вони потрібні бізнесу, туризму, державі" із запрошенням представників бюджетних і класичних авіаліній, українських та іноземних аеропортів, представників міст.

Як приклад В.Омелян навів Туреччину, яка на початку 1990-х мала близько 10 аеропортів і високі ціни на авіаквитки, однак зараз є понад 50 аеропортів, працюють кілька потужних національних авіакомпаній, а ціни на авіаперевезення конкурують з автобусними.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА