17:49 31.07.2017

УДЦР скасував попередній тендер на оператора перенесення номерів MNP і протягом 2-х тижнів оголосить про новий конкурс у ProZorro

3 хв читати
УДЦР скасував попередній тендер на оператора перенесення номерів MNP і протягом 2-х тижнів оголосить про новий конкурс у ProZorro

Комітет з конкурсних торгів Українського державного центру радіочастот (УДЦР) скасував конкурс з відбору компанії для реалізації послуги перенесення номерів при зміні оператора (MNP), що відбувся наприкінці 2015 року і став предметом тривалих судових розглядів.

Відповідне рішення на позачерговому засіданні комітету в понеділок одностайно підтримали всі присутні члени комітету.

Як зазначив пд час засідання комітету виконавчий директор УДЦР Вадим Гулько, тепер держпідприємство має намір доопрацювати умови конкурсу, щоб уникнути судових позовів і протягом двох тижнів оголосити про проведення в системі ProZorro нового тендера з відбору компанії для надання послуги MNP.

"Найближчим часом ми доопрацюємо тендерну документацію на проведення відповідного конкурсу, спробуємо усунути всі ті недоліки, які були спірними, які зупинили процес у попередній раз. Я сподіваюся, що через систему ProZorro ми отримаємо ще більшу кількість учасників і більш економічно вигідну пропозицію для нас і для всього ринку від компаній. Я думаю, десь протягом двох тижнів оголосимо про новий тендер", - зазначив В.Гулько.

За його словами, тендерна процедура в системі ProZorro триває близько 1,5 місяця і після цього ще місяць буде відведено для укладення договору з переможцем конкурсу.

В.Гулько також висловив сподівання, що в цей раз брати участь у тендері на надання послуг MNP буде більша кількість компаній, ніж у попередньому, серед яких будуть і іноземні компанії.

"Протягом цих двох років були звернення від інших компаній з інших країн щодо ситуації з впровадженням послуг MNP і їх можливості взяти участь у конкурсі... Зараз, враховуючи що ми минулий тендер скасували, будемо всіх, хто до нас звертався, запрошувати на новий тендер. Тому сподіваємося на більшу кількість учасників", - сказав виконавчий директор УДЦР.

Як повідомлялося, УДЦР на конкурсі 5 січня 2016 року відібрав з шести учасників ТОВ "Діалінк" для реалізації проекту на впровадження послуги MNP. "Ес Ай Центр" не було допущено до оціночної фази тендера, але подала майже вдвічі дешевшу заявку, і її партнер Teletech успішно оскаржили результати конкурсу в Антимонопольному комітеті України (АМКУ).

УДЦР вирішив відмовитися від судової тяганини з АМКУ і виконав всі його приписи, 21 квітня 2016 року визначивши переможцем конкурсу за MNP "Ес Ай Центр". Після чого "Діалінк" подала близько 20 судових позовів щодо оскарження цих рішень, унаслідок чого впровадження MNP було заблоковано на більш ніж півроку.

У квітні 2017 року Вищий господарський суд України, розглянувши касаційну скаргу ТОВ "Діалінк", скасував рішення судів попередніх інстанцій про визнання укладеним договору між УДЦР та "Ес Ай Центр" із впровадження в країні MNP і направив справу на новий розгляд. Через це рішення процес впровадження MNP призупинено мінімум на кілька місяців.

Глава Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), Олександр Животовський наприкінці червня висловив содівання, що впровадження послуги MNP буде завершено до кінця 2017 року. "У нас непроста історія з судовими розглядами двох вендорів. Наразі відбувається їхня чергова фаза. Ми розраховуємо на завершення всіх необхідних робіт і запуск MNP до кінця року. Шанси це зробити є", - сказав він, зазначивши, що цей процес не є технічно складним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА