20:57 31.07.2017

МЗС закликає українців не піддаватися на провокації РФ зі спрощенням отримання російського громадянства

2 хв читати
МЗС закликає українців не піддаватися на провокації РФ зі спрощенням отримання російського громадянства

Міністерство закордонних справ України розцінює прийняття російським керівництвом закону, який спрощує прийняття отримання російського громадянства громадянами України, як повне нехтування нормами міжнародного права і закликає українців не піддаватися на такі провокації.

"Розцінюємо такий крок держави-агресора як продовження правової дискримінації і обмеження прав громадян України, які в силу різних обставин живуть або працюють на території Росії, а також на окупованій нею території України. У зв'язку з цим закликаємо громадян України не піддаватися на подібні провокації і в черговий раз застерігаємо від здійснення поїздок в Російську Федерацію", - йдеться в коментарі МЗС України в понеділок.

У МЗС назвали таке рішення російської влади "свідченням повної зневаги з боку держави-агресора міжнародного права та суверенітету інших держав", підкресливши, що відмова від громадянства України у формі направлення нотаріально завіреної заяви про відмову від українського громадянства в повноважний орган країни громадянства нікчемний за своєю суттю та змістом. "Згідно з чинним законодавством України, єдиним документом, що засвідчує факт припинення громадянства України як шляхом виходу з нього, так і його втрати, є відповідний указ президента України", - нагадали у відомстві.

При цьому в МЗС запевнили, що в разі порушення прав і інтересів в РФ громадяни України отримають всю необхідну консульську підтримку в дипломатичних і консульських установах України.

Як повідомлялося, Держдума РФ прийняла поправку про спрощене отримання українцями громадянства РФ на підставі нотаріально завіреної відмови від громадянства України: для громадян України з 1 вересня вводиться правило, що відмова від українського громадянства підтверджується заявою людини, яку вона направляє в відповідні органи влади цієї країни. Документом, який підтверджує відмову від українського громадянства, є нотаріально завірена копія заяви громадянина про відмову від наявного у нього громадянства України.

30 липня президент РФ Володимир Путін підписав відповідний закон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА