09:55 02.08.2017

НЗФ застосували в околицях Водяного чотириствольні РСЗВ й імітували обстріл Старомихайлівки

1 хв читати
НЗФ застосували в околицях Водяного чотириствольні РСЗВ й імітували обстріл Старомихайлівки

Незаконні збройні формування (НЗФ) застосували в околицях Водяного Донецької області чотириствольні реактивні системи залпового вогню й імітували обстріл Старомихайлівки, повідомляє українська сторона Спільного центру з контролю та координації припинення вогню на лінії розмежування (СЦКК).

"Українська сторона СЦКК повідомляє, що 1 серпня близько 8:00 НЗФ ОРДО обстріляли околиці селища Водяне поблизу Маріуполя із заборонених Мінськими домовленостями чотириствольних реактивних систем залпового вогню. Пускову установку цієї зброї бойовики зробили більш мобільною, змонтувавши її в кузові вантажівки КамАЗ. На щастя, постраждалих серед місцевих жителів немає", - йдеться в повідомленні української сторони СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО у Facebook у вівторок.

Крім того, як повідомляється, близько 8:15 вівторка бойовики влаштували підриви інженерних боєприпасів поблизу населеного пункту Старомихайлівка, щоб таким чином зімітувати обстріл з боку Збройних сил України.

"31 липня українська сторона СЦКК застерігала, що саме в ці дні, напередодні чергового засідання ТКГ (тристоронньої контактної групи - ІФ) у Мінську НЗФ ОРДЛО вдадуться до подібних провокацій з метою дискредитації Збройних сил України", - зазначено в повідомленні.

На думку української сторони СЦКК, обстріли мирних населених пунктів із забороненої зброї та спроби звинуватити в цьому ЗСУ "свідчать про зацікавленість керівництва ОРДЛО в подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню та свідоме невиконання Мінських домовленостей".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли 12 громад у прикордонні Сумської області

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА