10:46 02.08.2017

Під час обшуків у Запорізькій міськраді виявлено несертифіковані системи аудіо- та відеоспостереження

2 хв читати
Під час обшуків у Запорізькій міськраді виявлено несертифіковані системи аудіо- та відеоспостереження

Співробітники Служби безпеки України під час слідчих дій у приміщеннях Запорізької міської ради виявили несертифіковані системи аудіо- та відеоспостереження.

Як повідомив у вівторок прес-центр СБУ, обшуки в міськраді проводилися у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації (ст. 359 Кримінального кодексу України), з метою виявлення та фіксації каналів збирання та передачі третім особам службової інформації з обмеженим доступом.

"Правоохоронці виявили у приміщеннях міськради несертифіковані системи аудіо- та відеоспостереження, які направлено на експертизу", - йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що під час досудового слідства буде встановлено ініціаторів та мету розміщення систем спостереження в адміністративних приміщеннях органу місцевого самоврядування, в яких циркулює інформація з обмеженим доступом.

Раніше цього дня мер Запоріжжя Володимир Буряк повідомив журналістам, що причиною обшуків у кабінетах міського голови Запоріжжя та його заступників стала інформація правоохоронних органів про те, що із запорізької мерії ночами за допомогою спецзасобів передавалася інформація на окуповану територію Донбасу.

Він зазначив, що обшуки в мерії Запоріжжя відбуваються на підставі постанови Жовтневого районного суду Запоріжжя, згідно з якою в кабінетах заступників мера і самого міського голови шукали "предмети і документи, які мають значення для досудового розслідування, а саме системи аудіо- та відеоспостереження - веб-камери, кабелі, модеми, роутери, системні блоки персональних комп'ютерів, ноутбуків, планшетів, жорстких дисків та інші носії інформації".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВР має намір визначити Держспецзв'язку органом, що реалізує політику щодо забезпечення безпілотними системами та засобами РЕБ

Уряд виділив ще понад 8 млрд грн на будівництво фортифікацій - Шмигаль

Для повноцінного запуску Держреєстру нерухомих пам'яток потрібно понад 5 років - Шуляк

Кабмін звільнив Половенка з посади заступника міністра оборони

ВР прийняла за основу законопроєкт про дерегуляцію ринку торгівлі вживаними авто - Гетманцев

ВР удосконалить порядок ведення військового обліку під час війни

Посол України в США: Сенат розпочне розгляд законопроєкту про допомогу Україні о 20:00 за Києвом

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ВЛАДА

Зеленський розраховує на допомогу Данії в пошуку додаткових систем ППО для Миколаївської області

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення заступника голови Дніпровського РУ ГУНП на 14 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА