14:45 02.08.2017

В Україні за шість місяців цього року сталося більше ніж 76 тисяч ДТП

2 хв читати

В Україні за шість місяців цього року сталося більше ніж 76 тисяч дорожньо-транспортних пригод, в яких загинули 1377 людей, повідомив перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції України Олексій Білошицький.

"За перше півріччя 2017 року на території України було здійснено більше ніж 76 тисяч ДТП, 15 тисяч людей було травмовано і 1377 людей загинули. Ми бачимо, що статистика дуже і дуже сумна", - сказав О.Білошицький у Києві в середу під час презентації національної інформаційної кампанії "H-road", організованої компанією "Хюндай Мотор Україна".

За його словами, одна з причин ДТП - керування транспортом у стані алкогольного сп'яніння.

"На сьогодні (від початку 2017 року - ІФ) складено вже понад 40 тис. протоколів про керування в стані алкогольного сп'яніння", - поінформував О.Білошицький.

За словами першого заступника начальника департаменту Патрульної поліції, попри те, що з минулого року законодавство збільшило в рази штрафи за керування автотранспортом у стані алкогольного сп'яніння і передбачило позбавлення на певний період водійських прав, кількість таких порушень збільшилася. Він пояснив це "можливістю уникнення покарання" і розрахунком водіїв, що "його не зупинять і він не попадеться".

О.Білошицький зазначив, що для профілактики і боротьби з такими явищами необхідно надати поліцейським інструментарій, який дав би змогу контролювати водіїв, - розширити підстави для зупинення машини, надати можливість здійснювати перевірку водіїв на стан алкогольного сп'яніння за спрощеною процедурою.

Він також наголосив, що патрульна поліція підтримує національну інформаційну кампанію "H-road", спрямовану на поліпшення культури керування і привертання уваги всіх учасників дорожнього руху до особистої відповідальності за дотримання правил дорожнього руху. "Лише спільними зусиллями можна досягти безпеки на дорогах", - зазначив О.Білошицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА