19:14 02.08.2017

Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Чауса

2 хв читати
Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Чауса

Вища рада правосуддя (ВРП) відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, який наразі перебууває в Кишиневі під домашнім арештом.

"За результатами розгляду питань порядку денного засідання Третя дисциплінарна палата вирішила (визначила): (...) розглянувши скаргу голови Дніпровського районного суду міста Києва Ластовки Н.Д., відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса Миколи Олексійовича", - йдеться в повідомленні управління інформації і забезпечення комунікаційної діяльності ВРП за підсумками засідання Третьої дисциплінарної палатиу середу.

Як повідомлялося, 9 серпня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури викрили суддю Н.Чауса в отриманні хабара в розмірі $150 тис. Ці кошти були виявлені в двох скляних банках, які суддя особисто закопував у дворі власного приватного домоволодіння.

Верховна Рада 6 вересня підтримала подання Генеральної прокуратури України про надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді М.Чауса.

З 11 листопада 2016 року Суддя перебував у міжнародному розшуку за лінією Інтерполу з метою арешту і подальшої екстрадиції в Україну. Його підозрюють у скоєнні злочину за ч.4 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

1 березня 2017 року М.Чауса затримали в Молдові. САП заявила про наміри вимагати його видачі Україні для проведення досудового розслідування відповідно до законодавства. На початку березня документи на екстрадиційний арешт судді передані молдовській стороні.

Наразі суддя перебуває під домашнім арештом у столиці Молдови. Кишиневі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА