07:51 03.08.2017

Радбез ООН прийняв резолюцію про запобігання потраплянню зброї до рук терористів

2 хв читати
Радбез ООН прийняв резолюцію про запобігання потраплянню зброї до рук терористів

Рада безпеки ООН прийняла резолюцію 2370 (2017) про запобігання потраплянню зброї до рук терористів, спрямовану на запобігання постійної загрози виготовлення, зберігання, передання, придбання або використання зброї терористичними групами, повідомляє прес-служба Постійного представництва України при ООН.

"Метою цієї резолюції є подальше підвищення ефективності заходів з контролю над озброєннями, здійснених на національному, регіональному та міжнародному рівнях з метою припинення незаконного використання стрілецької зброї та легких озброєнь, а також компонентів для виробництва саморобних вибухових пристроїв", - йдеться в повідомленні на сайті представництва .

Українська делегація закликала міжнародне співтовариство до подальшого посилення прикордонного та експортного контролю, правил передання озброєнь і зміцненню міжнародного співробітництва правоохоронних і розвідувальних органів.

"Окремо було акцентовано увагу міжнародної спільноти на продовженні порушень міжнародного права Російською Федерацією, що постачає на окуповану територію на сході України численні види зброї, які використовуються для проведення терористичних атак, зокрема для збивання малайзійського рейсу МН17 ... У зв'язку з цим українська делегація відзначила необхідність посилення зобов'язань, підтверджених у прийнятій резолюції, про припинення підтримки терористів, а також на важливості залучення до відповідальності тих, хто постачає зброю, фінансує або надає будь-яку іншу підтримку терористам", - зазначають у повідомленні.

Згідно з текстом заяви української делегації, опублікованому на сайті Постійного представництва України при ООН, йдеться про постачання проросійських бойовиків з РФ - "понад 400 бойових танків, 840 бронетранспортерів, 200 багаторазових ракетних комплексів, 730 артилерійських систем і 400 одиниць ППО".

"Як терористичні організації в Україні отримували зброю, кількість якої часто перевершує запаси озброєнь багатьох держав на європейському континенті? Або чому у терористів не закінчується паливо і боєприпаси?", - поставила риторичне запитання українська делегація на засіданні Радбезу ООН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА