11:12 03.08.2017

Закон про КС України набув чинності

1 хв читати
Закон про КС України набув чинності

Закон "Про Конституційний Суд України", покликаний підвищити рівень захисту конституційних прав громадян, вступив у силу в четвер, 3 серпня.

Цей закон було опубліковано напередодні, 2 серпня, в парламентській газеті "Голос України". Згідно з положенням закону, він набуває чинності на наступний день після його публікації в офіційній пресі.

Як повідомлялося, 13 июля 2017 року Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон про Конституційний Суд України. Цей закон імплементує зміни до Конституції України в частині правосуддя, визначає порядок організації та діяльності КС. Крім того, закон передбачає зміну процедури обрання і призначення уповноваженого Верховної Ради з прав людини. Тепер омбудсмена парламент призначатиме відкритим голосуванням, а не шляхом таємного голосування бюлетенями.

31 липня президент України Петро Порошенко підписав закон "Про Конституційний суд України".

1 серпня П.Порошенко повідомив, що найближчим часом внесе на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до законодавства щодо призначення та звільнення уповноваженого Верховної Ради з прав людини (омбудсмена).

"Питання процедури призначення і звільнення омбудсмена вимагає окремого рішення, тому найближчим часом президент внесе на розгляд парламенту пропозиції щодо змін до закону "Про уповноваженого Верховної Ради України з прав людини" та закон "Про регламент Верховної Ради України" щодо призначення та звільнення омбудсмена", - зазначено в повідомленні прес-служби президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА