14:43 03.08.2017

НБУ очікує в липні-серпні дефляцію та підтверджує прогноз інфляції 9,1% на 2017 рік

2 хв читати
НБУ очікує в липні-серпні дефляцію та підтверджує прогноз інфляції 9,1% на 2017 рік

Зниження цін на фрукти та овочі зумовить перехід у липні-серпні від інфляції до дефляції в місячному вимірі, спрогнозував заступник глави Національного банку України (НБУ) Дмитро Сологуб на прес-конференції в четвер.

"У липні з високою ймовірністю буде зафіксовано дефляцію в місячному вимірі, яка триватиме в серпні. Відповідно, показники інфляції в річному вимірі поступово наближатимуться до траєкторії, яку прогнозує Національний банк", - сказав він.

Д.Сологуб додав, що Нацбанк вважає 15,6% інфляції в річному вимірі за підсумками червня піковим значенням цього року й чекає на зниження цього показника до "трохи більше ніж 15% або дещо менше" вже за підсумками липня.

Він заявив, що, незважаючи на наявні ризики, Нацбанк зберігає прогноз інфляції за підсумками 2017 року на рівні 9,1% і для забезпечення цінової стабільності поки що утримується від зміни облікової ставки.

"Є ризики, але вони не є такими визначальними, щоб ми переглянули прогноз", - сказав Д.Сологуб.

За його словами, Нацбанк очікує, що в третьому кварталі цього року інфляція в річному вимірі все ще буде двозначною, проте в четвертому кварталі вона повернеться до однозначної величини.

Д.Сологуб також зазначив, що за цільового показника інфляції 8%+/-2 процентні пункти (п. п.) на 2017 рік НБУ встановив цільовий діапазон на перший квартал 2018 року на рівні 7,5% +/-2 п. п., на другий квартал - 7% +/-2 п. п.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА