11:14 04.08.2017

МВФ розробив рекомендації щодо реформування ДФС на найближчі 18 місяців

2 хв читати
МВФ розробив рекомендації щодо реформування ДФС на найближчі 18 місяців

Міжнародний валютний фонд (МВФ) розробив рекомендації щодо реформи Державної фіскальної служби за результатами роботи з 19 липня до 1 серпня, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

"МВФ у співпраці з Мінфіном і ДФС розробили план першочергових завдань, на вирішення яких потрібно зосередитися протягом наступних 18 місяців, а також подальші кроки", - йдеться в повідомленні відомства.

Як повідомляє Мінфін, ДФС планують реорганізувати в єдину юридичну особу, оновити службовий склад відомства і скоротити його, а також автоматизувати процес адміністрування податків. Новий склад ДФС має бути більш професійним, краще оплачуваним і некорумпованим.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) відзначив прогрес у реформі Державної фіскальної служби, зокрема, щодо компенсації ПДВ, але комплексну реформу гальмує корупція, йдеться в повідомленні Мінфіну.

Як повідомлялося, Мінфін і ДФС почали проект комплексного реформування ДФС. Головна мета - зменшити рівень корупції та перетворити ДФС на цільову сервісну службу.

У трирівневій структурі проекту на першому рівні перебуває наглядова рада, до складу якого входять представники західних урядових структур, міжнародних організацій і фондів, а саме: Мінфін США, МВФ, Європейський банк реконструкції і розвитку, Мінфін Канади, Мінфін Німеччини, прикордонно-митна служба США, представники ЄС. Наглядова рада координує проект.

На другому рівні - комітет управління, до якого входять міністр фінансів з держсекретарем, глава ДФС із заступником і менеджер проекту. Комітет має визначати пріоритетні завдання, вирішувати спірні питання.

На третьому рівні розташовується група впровадження реформи в складі представників Мінфіну, ДФС, МВФ, команди підтримки реформ при Мінфіні і ДФС, міжнародні консультанти. Вона має працювати над практичним впровадженням змін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА