17:56 04.08.2017

МЗС України вимагає скасувати судове рішення стосовно Балуха

2 хв читати
МЗС України вимагає скасувати судове рішення стосовно Балуха

Міністерство закордонних справ України висловлює протест у зв'язку з вироком у справі громадянина України, кримського активіста Володимира Балуха та вимагає від російської сторони скасувати це рішення.

"Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв'язку з винесенням псевдосудом російського окупаційного режиму в АР Крим вироку у справі громадянина України Володимира Балуха. (...) Вимагаємо від російської сторони негайно скасувати це антигуманне і безпідставне судове рішення та припинити будь-яке переслідування громадянина України Володимира Балуха", - йдеться в заяві МЗС, поширеній у п'ятницю прес-службою міністерства.

У зовнішньополітичному відомстві зазначають, що, засудивши українця під сфабрикованим приводом до майже чотирьох років позбавлення волі "виключно за його свідому громадянську позицію і мирний супротив незаконній окупації його рідної землі", Росія вкотре продемонструвала світові свою цинічну зневагу до прав людини, свобод та людського життя загалом.

"Як держава-окупант Російська Федерація знехтувала і ключовими положеннями міжнародного гуманітарного права та вимогою Генеральної Асамблеї ООН, викладеною в резолюції ГА ООН "Ситуація з правами людини в АР Крим та м. Севастополь (Україна)". В Україні також розглядають справу Володимира Балуха як черговий факт порушення Російською Федерацією Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації", - наголосили в МЗС.

Раніше в п'ятницю Кримська правозахисна група повідомила, що Роздольненський районний суд (Крим) засудив українського активіста Володимира Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні та штрафу у розмірі 10 тисяч російських рублів. Захист українця заявив, що справа сфабрикована, а вирок буде оскаржено у вищих інстанціях.

У "КримSOS" нагадали, що український фермер Володимир Балух був заарештований 8 грудня у своєму домі в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого Російською Федерацією Криму. Російська влада пред'явила йому звинувачення у зберіганні боєприпасів.

Після оголошення вироку перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна має докласти всіх необхідних зусиль для звільнення українця В.Балуха. "Володимир Балух - простий тракторист, справжній громадянин України, справжній Українець... Ми маємо Володимира витягти", - написала І.Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

Вона додала, що українська сторона очікує заяв Генсека Ради Європи та інших міжнародних організацій і лідерів, "коли українця судять за український прапор".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА