22:30 06.08.2017

У Нідерландах і Бельгії почали винищувати курей у зв'язку із зараженням яєць

2 хв читати

Близько 10 нідерландських сільгосппідприємств з виробництва курячих яєць, за даними на неділю, забили курей через зараження яєць інсектицидом фіпронілом, що призвело до заборони на їх продаж.

Одне господарство повинно також бути ліквідовано в Бельгії до завершення неділі, повідомив фламандський телеканал VRT. За його даними, 300-350 тис. курей забиті в Нідерландах. На черзі ще близько 30 великих курників, що збільшить число знищених в країні птахів до приблизно мільйона. За опублікованою статистикою, в Нідерландах в 2016 році налічувалося 46 млн несучок.

Канал пояснює, що забій курей - це економічне рішення для виробників, які повинні продовжувати утримувати птицю, несучи витрати, тоді як їм заборонено постачати продукцію до продажу.

Бельгійське Агентство з безпеки продовольчого ланцюга (Afsca) визначило в Бельгії 57 господарств, які об'єднують 86 курників, які обстежувалися в зв'язку з "кризою фіпронілу", повідомив у неділю міністр сільського господарства Бельгії Дені Дюкарм. Він зажадав відповіді агентства про вжиті ним заходи з моменту першого виявлення в курячих яйцях слідів фіпронілу.

Тим часом на бельгійську владу і Агентство з безпеки продовольчого ланцюга обрушується критика як усередині країни, так і в Європі, в першу чергу в Німеччині, за те, що вони занадто довго приховували факт виявлення слідів інсектициду в яйцях, що надходили в продаж.

У минулу п'ятницю офіційний представник Єврокомісії Анна-Кайса Ітконен заявила на брифінгу в Брюсселі, що бельгійська влада проінформувала Європейську комісію 20 липня щодо цієї проблеми. 26 липня про це ж заявили Нідерланди, і 31 липня - Німеччина. При цьому владі Бельгії стало відомо про ці факти ще в червні, визнала в суботу офіційний представник Afsca Катрін Страже.

"Ми в курсі з початку червня, що є потенційна проблема з фіпронілом в сільськогосподарському секторі", - заявила вона телеканалу VRT. "Ми тоді негайно приступили до розслідування і також поінформували прокуратуру, бо йшлося, можливо, щодо шахрайської операції. З цього моменту стала превалювати таємниця слідства", - пояснила вона правоохоронцям.

Бельгійські екологи обурені тим, що нібито в інтересах слідства було поставлено під сумнів практику охорони здоров'я.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА