11:52 07.08.2017

В Україні найбільші платники податків за півроку сплатили на 21% податків більше, ніж у 2016 р.

2 хв читати
В Україні найбільші платники податків за півроку сплатили на 21% податків більше, ніж у 2016 р.

Найбільші платники податків сплатили від початку року 176,6 млрд грн податків, що на 31 млрд грн, або 21%, більше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомляється в оприлюднених даних Офісу великих платників.

"Введення практики персонального консультанта для кожного великого платника і поступова автоматизація процесів дають чудові результати. Тим більше, що економіка, хай і повільно, але все-таки виходить із кризи, а це означає, що надходження ростимуть надалі ще й завдяки цьому", - написав на своїй сторінці у Facebook керівник Офісу великих платників Євген Бамбізов.

Згідно з даними, третина зазначеної суми надійшла від компаній нафтогазового сектора - 57,6 млрд грн, що на 15,9 млрд грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Тут найбільше податків відрахувало ВАТ "Укргазвидобування" - 25,553 млн грн, НАК "Нафтогаз України" - 11,383 млн грн, ПАТ "Укрнафта" - 5,501 млн грн і ПрАТ "Укртрансгаз" - 4,432 млн грн.

За даними Офісу платників, чверть (25,5%) надійшла від підприємств переробної промисловості - 45,1 млрд грн, що на 2,3 млрд грн більше за показники першого півріччя 2016-го. Найбільшими платниками податків у цьому секторі стали ПрАТ "А/Тро Тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки" (Чернігівська обл.) - 6,970 млн грн, ПрАТ "Філіп Морріс Україна" - 5,835 млн грн, ПАТ "Джей Ті Інтернешнл Україна" (Кременчук, Полтавська обл.) - 4,390 млн грн.

Як свідчать матеріали офісу, більш ніж у півтора раза збільшилися податкові надходження від підприємств видобувної галузі - з 24,5 млрд грн за шість місяців 2016 року до 43,8 млрд грн у 2017-му, що становило 24,8% загальної суми. Найбільша сума податків серед підприємств видобувної області надійшла від ПАТ "Укргазвидобування" - 25,553 млн грн. "Укрнафта" перерахувала 5,501 млн грн, ПрАТ "Нафтогазвидобування" - 2,298 млн грн.

Згідно з даними Офісу великих платників, у десятці найбільших платників податків за перше півріччя "Укргазвидобування", "Нафтогаз України", "А/Тро Тютюнова компанія "В.А.Т.-Прилуки", "Філіп Морріс Україна", "Укрнафта", НАЕК "Енергоатом", ПрАТ "Укртрансгаз", "Джей Ті Інтернешнл Україна", ДП "Енергоринок", ПАТ "Укртатнафта".

Як повідомлялося, в 2016 році податкові надходження від великих платників податків зросли на 32% порівняно з 2015-м - до 215 млрд грн. Реєстр великих платників податків у 2017 році збільшився з 1,751 тис. в 2016-му до 2,834 тис. за рахунок змін до Податкового кодексу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА