18:25 08.08.2017

РФ поставила бойовикам у липні 4 танки, 4 артсистеми і 7 РСЗВ

2 хв читати
РФ поставила бойовикам у липні 4 танки, 4 артсистеми і 7 РСЗВ

формуванням, що діють на сході України, чотири танки, сім бойових броньованих машини, чотири артсистеми, сім реактивних систем залпового вогню, до восьми одиниць автотехніки, повідомляє представник України в підгрупі з питань безпеки тристоронньої контактної групи Євген Марчук.

При цьому він навів на своїй сторінці в соцмережі Facebook скан-копію документа, представленого на засіданні групи в Мінську. "Російська сторона завжди заперечує, заявляючи, що це не підтверджені дані, тобто, щоб ми показали, з якої точки і в який час доби велась зйомка. А далі справа техніки виявити і встановити, хто це міг робити чи виявити точне місце знаходження прихованої камери", - зазначив Є.Марчук.

Згідно з документом, у липні російська сторона також передала бойовикам 103 цистерни і 4 бензовози з пальним (понад 6 тис. тонн), 19 залізничних вагонів і 10 вантажівок із боєприпасами. Також у рамках ведення повітряної розвідки території України в липні було виявлено чотири випадки застосування розвідувальної авіації ПКС ЗС РФ (у травні вісім, у червні - три).

Загалом від початку 2017 року станом на 2 серпня, за даними, оприлюдненими Є.Марчуком, було зафіксовано 104 випадки незаконного перетину українсько-російського держкордону залізничним транспортом і 53 - колонами військової та автомобільної техніки, зокрема в липні 14 і 4 випадки відповідно.

Є.Марчук при цьому зазначає, що "цю інформацію чує не тільки російська сторона, а й координатор роботи нашої групи від ОБСЄ... він же є і главою СММ ОБСЄ в Україні", уточнивши, що дані містять і точний час зйомки, і GPS-координати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА