11:34 09.08.2017

Голова "Укрзалізниці" Балчун подав у відставку

3 хв читати
Голова "Укрзалізниці" Балчун подав у відставку

Голова правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун подав заяву про відставку з особистих обставин, повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у Києві в середу.

"Сьогодні ми розглянемо заяву Войцеха Балчуна про звільнення, він прийняв це рішення абсолютно самостійно. Це його рішення, я це рішення поважаю, але хотів би зазначити, що за цей рік, хоч би хто що говорив, але за цей рік на залізниці відбулися, зокрема, й позитивні зміни. Я хочу подякувати йому", - сказав він під час засідання Кабміну в середу.

В.Гройсман повідомив, що уряд має намір призначити в. о. голови правління - першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, який нині очолює наглядову раду "Укрзалізниці", а до призначення В.Балчуна головою правління вже очолював компанію в статусі в. о.

"Але хочу наголосити - тимчасовим виконувачем обов'язків! Ми одразу маємо оголосити новий конкурс на пошук найкращого кандидата на управління цим важливим підприємством", - зауважив прем'єр.

За словами прем'єра, рішення В.Балчуна викликане особистими причинами, але В.Гройсман висловив сподівання, що той залишиться радником нового голови правління і здійснюватиме міжнародну координацію, оскільки він розпочав низку міжнародних логістичних проектів, які необхідно продовжувати і завершити.

В.Гройсман також наголосив, що, окрім зміни керівника, в "Укрзалізниці" важливо змінювати систему управління, створюючи незалежний менеджмент і незалежну наглядову раду.

"Найближчим часом ми вийдемо з узагальнювальними рішеннями щодо створення наглядових рад, зокрема і "Укрзалізниці", - зазначив прем'єр.

Як повідомлялося, екс-голову залізничної компанії Польщі PKP Cargo Войцеха Балчуна було призначено головою правління "Укрзалізниці" у квітні минулого року за підсумками конкурсу. Міністр інфраструктури Володимир Омелян кілька останніх місяців домагався відставки В.Балчуна, звинувачуючи його в украй неефективному виконанні своїх обов'язків. Водночас міністр також ініціював відставку свого першого заступника.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі "Укрзалізниці" в середу, В.Балчун нині перебуває у відрядженні в Китаї.

"Це була найскладніша і найважливіша місія в моєму бізнесовому житті... Від початку було відомо, що ця місія не триватиме вічно. Я розумів, що, у першу чергу, на мої плечі ляже тягар організації процесу керованості фірмою. Ситуація, яку я застав, була набагато складнішою, ніж можна було комусь уявити. Кілька місяців промайнули дуже швидко", - написав В.Балчун на своїй сторінці в мережі Facebook.

"Ми стабілізували компанію, поліпшили всі економічні показники, підготували п'ятирічну стратегію, відновили репутацію компанії на міжнародній арені, повернулися на шлях інвестицій, запустили нові пасажирські сполучення", - додав він.

Водночас він визнав, що багато що і не склалось, що є природним з урахуванням масштабу проблем "Укрзалізниці".

"Щоденна критика також була для мене мотивацією. Водночас я завжди розумів, наскільки стратегічним підприємством є "УЗ" і які обмеження це накладає в моїй діяльності з тієї прозаїчної причини, що я іноземець", - зазначив він.

При цьому В.Балчун подякував за підтримку прем'єр-міністру, першому віце-прем'єру Степану Кубіву, віце-прем'єру Володимиру Кістіону та голові наглядової ради "УЗ" Євгену Кравцову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

На фронті за добу було 106 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 31 атаку окупантів

115-та ОМБр спростувала інформацію про те, що бригада відповідальна за крах оборони в районі Очеретиного

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА