13:02 09.08.2017

Кабмін денонсував міжурядову угоду з РФ від 2003 року про взаємодію під час експорту військової продукції до третіх країн

1 хв читати
Кабмін денонсував міжурядову угоду з РФ від 2003 року про взаємодію під час експорту військової продукції до третіх країн

Уряд України розірвав міжурядову угоду з РФ від 18 липня 2003 року, що регулює порядок взаємодії сторін під час експорту продукції військового призначення до третіх країн.

Відповідний проект постанови Кабінету Міністрів "Про припинення дії угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Російської Федерації про порядок взаємодії під час здійснення експорту товарів (продукції) військового призначення до третіх країн" затверджено на засіданні уряду в середу за процедурою без обговорення.

Як зазначено в пояснювальній записці до наявного в агентства "Інтерфакс-Україна" документа, ухвалення постанови дасть змогу привести двосторонню договірно-правову базу у відповідність до сучасних реалій у відносинах України з РФ.

Як повідомлялося, в 2014 році Україна припинила експорт до РФ товарів військового та подвійного призначення з огляду на російську агресію та анексію РФ Криму. Заборона на ВТС із РФ, зокрема постачання продукції подвійного призначення, закріплена указом президента України N691/2014 від 27 серпня 2014 року, що вводить у дію рішення РНБО України від 27 серпня.

Уряд України в травні 2015 року розірвав міжурядову угоду з РФ у сфері ВТС від 1993 року. У серпні того самого року уряд денонсував міжурядову угоду з РФ про виробничу та науково-технічну кооперацію підприємств оборонної промисловості від 1993 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА