14:50 09.08.2017

Міністр інфраструктури вважає за необхідне звільнення всього керівництва "Укрзалізниці"

2 хв читати
Міністр інфраструктури вважає за необхідне звільнення всього керівництва "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян позитивно оцінив рішення уряду про звільнення голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Войцеха Балчуна і вважає за необхідне повністю замінити весь керівний склад компанії, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури на своєму сайті.

"Звільнення В.Балчуна - правильний крок, хоча саме звільнення мало відбутися найпізніше в червні цього року за підсумками відповідного звіту в уряді. Але самого звіту так і не відбулося, на жаль. Хотів би підкреслити, що питання зміни вищого керівництва "Укрзалізниці" порушувалося мною протягом останніх десяти місяців, і нарешті це сталося. Тепер ключове - повна заміна всього керівного складу "Укрзалізниці" на фаховий і дійсно незалежний", - наводить прес-служба слова В.Омеляна.

Згідно з повідомленням, міністр також додав, що вітає роботу правоохоронних органів щодо розслідування підсумків діяльності керівництва "УЗ".

"Наразі Генеральна прокуратура та інші правоохоронні органи розслідують близько 90 кримінальних проваджень за фактами привласнення, розтрати, заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем. Крім того, Балчун фактично самоусунувся від виконання обов'язків задовго до свого звільнення", - зазначив В.Омелян.

Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook, у свою чергу, написала, що В.Балчун, призначений головою правління "Укрзалізниці" 20 квітня 2016 року, тривалий час був відсутній на робочому місці - за її даними, 87 днів із 145 робочих днів у 2016 році і 45 днів зі 103 у 2017 році.

Вона нагадала, що генеральний прокурор Юрій Луценко тиждень тому надіслав на ім'я прем'єр-міністра В.Гройсмана листа, в якому відзначав неналежне виконання правлінням ПАТ "Укрзалізниця" покладених зобов'язань.

"Слідством встановлено, що від виконання своїх безпосередніх обов'язків В.Балчун фактично самоусунувся, ефективне керівництво не здійснював, що негативно позначилося на діяльності товариства та стані законності на залізничному транспорті загалом", - написала прес-секретар.

"Було багато обіцянок, але мало їх реалізації. Одна з них - прямий потяг Київ-Краків, який мав уже з 1 серпня курсувати до польського міста. І саме цей маршрут анонсувала віце-прем'єр Івана Климпуш-Цинцадзе. Що не кажіть, а лист генпрокурора подіяв", - додала Л.Сарган.

"Гастролі завершено", - резюмувала вона.

Як повідомлялося, відкриваючи засідання Кабінету Міністрів у Києві в середу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що голова правління ПАТ "Укрзалізниця" В.Балчун подав заяву про відставку з особистих обставин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Ізюмчанку, яка очолила поштове відділення під час окупації міста, засудили до 11 років в'язниці - прокуратура

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

У 2023 році в судах розглянули 30% справ за статтями про колабораціонізм і держзраду - рух "Чесно"

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА