15:09 09.08.2017

Кабмін затвердив фінплан "Енергоатому" на 2017 р.

2 хв читати

Кабінет Міністрів України затвердив фінансовий план НАЕК "Енергоатом" на 2017 рік із чистим прибутком 240 млн грн.

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві в середу.

"Компанія якісно змінила свої показники - якщо на травень минулого року ми мали в загальній генерації близько 47%, то за шість місяців поточного року внесок атомної промисловості - 58,3%... Але, маю сказати, це ніяк у фінплані не позначилося на їхніх прибутках. Зокрема, якщо доходи за 2017 рік збільшилися до 41,16 млрд грн, що практично на 2 млрд грн більше... то чистий прибуток компанії становив 0,24 млрд грн", - зазначив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик під час доповіді з цього питання.

Він висловив думку, що підхід Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) до тарифоутворення для "Енергоатому" - несправедливий.

"Якщо умовно компанія "Центренерго", генеруючи 2,5% від загального обсягу, отримує прибуток 1 млрд грн, а система, що генерує понад 58% від загального обсягу, отримує прибуток 240 млн грн, - очевидно, що тут тарифна політика не підходить", - зазначив він.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив І.Насалику вивчити питання коригування тарифів "Енергоатому" з НКРЕКП.

"Доручаю вам провести роботу з НКРЕКП і чіткі розрахунки, щоб визначитися. Але пам'ятайте одну річ - жодним способом це не повинно вплинути негативно на ціну електроенергії для українських громадян", - резюмував він.

Як повідомлялося, "Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

НАЕК також експлуатує Ташлицьку ГАЕС встановленою потужністю 302 МВт у турбінному режимі і побудовану на нижньому водосховищі ГАЕС Олександрівську ГЕС встановленою потужністю 11,5 МВт, які разом із Южно-Українською АЕС становлять Южно-Український енергокомплекс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА