17:26 09.08.2017

Мінфін України не змінює намірів щодо реструктуризації ОВДП у портфелі НБУ

2 хв читати
Мінфін України не змінює намірів щодо реструктуризації ОВДП у портфелі НБУ

Міністерство фінансів має намір продовжити переговори з Національним банком України (НБУ) щодо пошуку взаємовигідних умов реструктуризації облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у власності центробанку, повідомляється на веб-сайті міністерства.

"Мінфін продовжить переговори з НБУ щодо пошуку взаємовигідних умов здійснення правочинності з державним боргом для зниження боргового навантаження в середньостроковій перспективі. У разі погодження позицій, проект відповідного рішення буде винесено на розгляд Кабміну", - зазначено в повідомленні.

Міністерство також уточнило, що рішення уряду в середу про скасування постанови від 24 травня 2017 року обумовлене тим, що сторонам угоди не вдалося досягти згоди в термін, передбачений цієї постановою.

Як повідомлялося, уряд наприкінці травня схвалив узгоджений з НБУ репрофайлінг належних йому ОВДП сумарним номінальним обсягом 377,9 млрд грн, що передбачає реструктуризацію цього боргу до 2047 року і рівномірне його погашення приблизно по 13 млрд грн на рік. У власності Нацбанку залишаться вже випущені ОВДП на суму 151,12 млрд грн.

Процентна ставка за новими облігаціями визначена на рівні інфляції за останні 12 місяців плюс 1,5 процентних пункту (п.п.). У разі дефляції процентний дохід буде виплачений за ставкою 1,5% річних.

Станом на 13 липня Міністерство фінансів і НБУ ще не досягло остаточної домовленості про репрофайлінг цінних паперів.

"НБУ передав Міністерству фінансів прийнятну з позиції центробанку схему проведення репрофайлінга і всі супутні розрахунки. Міністерство фінансів наразі оцінює актуальність проведення операції. Подальше вирішення цього питання залежить від рішення Мінфіну", - пояснили тоді в прес-службі НБУ.

Кабінет Міністрів України під час чергового засідання протягом 9 серпня скасував рішення про репрофайлінг ОВДП у власності НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА