18:51 09.08.2017

Суд призначив експертизу документів Philip Morris Ukraine щодо переробки тютюну в Україні

2 хв читати
Суд призначив експертизу документів Philip Morris Ukraine щодо переробки тютюну в Україні

Харківський апеляційний адміністративний суд призначив експертизу документів Philip Morris Ukraine, однієї з найбільших тютюнових компаній у країні, із переробки тютюнової сировини в справі за податковими зобов'язаннями на суму 635 млн грн.

"Ми задоволені тим, що суд задовольнив клопотання про проведення експертизи (експертизи документів Philip Morris Ukraine щодо переробки тютюнової сировини на митній території України - ІФ)", - повідомила прес-служба компанії.

Експертом виступив Харківський інститут судових експертиз імені М.С. Бокаріуса.

"Ми вважаємо нелогічним те, що експертиза проводитиметься за місцезнаходженням відповідача, і клопотатимемо про залучення до експертизи міжнародних фахівців", - зазначають у компанії.

Як повідомлялося, Philip Morris Ukraine у травні 2016 року оскаржила в суді податкове повідомлення на суму 635,3 млн грн за результатами виїзної документальної перевірки Державної фіскальною службою (ДФС). Судове провадження було порушено після податкового спору компанії з ДФС, яка звинувачує компанію в порушеннях при імпорті сировини та експорті сигарет, а також у незаконному використанні торговельного знака Marlboro.

У 2015-2016 рр. компанія ввозила в Україну сировину, поміщала її в митний режим переробки (із застосуванням умовного повного звільнення від оподаткування) і вивозила готову продукцію за межі країни на підставі договорів купівлі-продажу. Загальна вартість готової продукції, яка була виготовлена й експортована в режимі переробки на митній території України, становила $97 млн.

Як зазначали в компанії, Митний кодекс України надає можливість переводити у митний режим переробки товарів на підставі договорів купівлі-продажу.

Підхід департаменту податкового і митного аудиту ДФС базується на тому, що договори купівлі-продажу не можуть бути підставою для переведення товарів у митний режим переробки. Така позиція департаменту базується на тому, що операції компанії мають відповідати положенням закону "Про операції з давальницькою сировиною у зовнішньоекономічних відносинах", який втратив чинність ще в 2012 році.

Philip Morris Ukraine розцінює дії ДФС як тиск на компанію.

За інформацією компанії, до початку перевірки вона працювала над стратегією, згідно з якою українське виробництво розглядалося як платформа для створення технологічного експортного хаба з відповідною ресурсною та науковою базою. Передбачалося збільшення експортної потужності компанії до $300 млн на рік.

Philip Morris International - один з найбільших світових виробників тютюнових виробів. Випускає сигарети більш ніж на 50 фабриках і продає їх до 180 країн.

В Україні компанія працює понад 20 років. Виробляє продукцію на фабриці в Харківській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА