19:11 09.08.2017

В.о. голови "Укрзалізниці" має намір за місяць домовитися з бізнесом про збільшення залізничних тарифів

2 хв читати
В.о. голови "Укрзалізниці" має намір за місяць домовитися з бізнесом про збільшення залізничних тарифів

В.о. голови "Укрзалізниці" Євген Кравцов, призначений урядом у середу на цей пост з посади першого заступника голови Мінінфраструктури, планує оперативно провести переговори з бізнесом і домовитися про певне підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення, яке закладено в проект фінансового плану компанії.

"Сподіваюся, можемо вирішити питання затвердження фінплану максимум протягом місяця. Він тісно пов'язаний з питанням вирішення ситуації з індексацією тарифів, оскільки у фінплан закладається певний рівень індексації: максимум місяць, щоб підприємство не страждало, має бути вирішено це питання", - сказав він журналістам після призначення.

Є.Кравцов розраховує, що рішення щодо індексації буде знайдено в результаті відвертої дискусії з бізнесом на основі принципу "партнерства на рівних".

Він наголосив, що з 2018 року необхідно ввести нову прозору, зрозумілу і прогнозовану систем тарифоутворення з прив'язкою до об'єктивних індексам, зокрема, інфляції і промислових цін.

"Це має бути прозоро, зрозуміло для всіх учасників ринку і за певною погодженою формулою", - зазначив Є.Кравцов.

В.о. голови "Укрзалізниці" додав, що на пасажирські перевезення підвищення тарифів до кінця року не заплановано.

Коментуючи дискусію між главою правління "УЗ" Войцехом Балчуном, що подав у відставку, і міністром інфраструктури Володимиром Омеляном про фінансові показники компанії, Є.Кравцов, який до нового призначення очолював наглядову раду "УЗ", відзначив виведення компанії на позитивний фінансовий баланс.

За його словами, через кілька місяців буде готовий аудиторський звіт E&Y за перше півріччя, який підіб'є підсумок у цій дискусії.

Розповідаючи про пріоритети в обслуговуванні пасажирів, новий керівник назвав розширення швидкісного сполучення, створення нових маршрутів до Європи: до кінця поточного року - до Відня, а до середини наступного року - запуск поїзда Одеса-Перемишль, а також підвищення рівня сервісу.

Іншим важливим пріоритетом на новій посаді він назвав проведення корпоративної реформи "УЗ", створення всіх умов і формату роботи незалежної наглядової ради.

"Сподіваюся, що вже за 2-3 тижні ми зможемо вийти на фінальну угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку для оперативного впровадження корпоративної реформи "Укрзалізниці"... Я розраховую за 3-4 місяці (отримати) повністю сформовану систему корпоративного управління", - сказав Є.Кравцов.

Відповідаючи на запитання про можливу участь у майбутньому конкурсі на главу правління компанії, він повідомив, що ще не замислювався про це і чекатиме умов конкурсу для прийняття рішення.

Коментуючи свої стосунки з главою Мінінфраструктури В.Омеляном, який ще на початку року ініціював його відставку, Є.Кравцов назвав їх "абсолютно робочими".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Mercedes-Benz заявляє, що Міністерство юстиції США завершило розслідування скандалу з викидами дизельних двигунів

Помаранчева лихоманка: у Нідерландах відсвяткували день народження короля

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА