12:07 10.08.2017

"Київстар" має намір вийти на ринок фінансових послуг до кінця 2017 р.

2 хв читати
"Київстар" має намір вийти на ринок фінансових послуг до кінця 2017 р.

Провідний український оператор мобільного зв'язку "Київстар" зіткнувся з низкою регуляторних перешкод на шляху до комерційного запуску першого блоку фінансових послуг, що затримує терміни початку їх надання, однак має намір подолати їх і вийти на цей ринок до кінця поточного року, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" президент компанії Петро Чернишов.

"(Затримка запуску) пов'язана з регулюванням, зараз - з нацбанківським. Але ми прориваємо і прорвемо!" - зазначив він.

П.Чернишов висловив упевненість, що до кінця цього року перешкоди зникнуть, і компанія розпочне роботу в новому для неї сегменті ринку.

Як повідомлялося, дочірнє підприємство "Київстар" - ТОВ "Старманія" - у червні 2016 року отримало ліцензію Національного банку України на переказ коштів у національній валюті. Оператор анонсував вихід на ринок фінансових послуг спочатку до кінця 2016 року, потім - на початку 2017 року. Передбачалося, що цей вихід здійснюватиметься поетапно: на першому етапі - перекази коштів населення і платежі на користь третіх осіб.

Мобільний оператор уточнював, що банками-емітентами електронних грошей в цьому проекті виступлять державний Укргазбанк і підконтрольний італійській Intesa Sanpaolo Правекс-Банк, відібрані під час конкурсу.

"Київстар" - найбільший український оператор мобільного зв'язку, що обслуговував на кінець червня цього року 26,1 млн абонентів. Його виторг за перше півріччя 2017 року збільшився на 10,8% порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 7,929 млрд грн, а EBITDA виросла на 13,8% - до 4,378 млрд грн.

"Київстар" з середини січня 2014 року спільно з Альфа-банком (Київ) запустив послугу NFC-платежів (безконтактних платежів), для якої необхідно отримати прив'язану до SIM-картки банківську карту і завантажити в телефон спеціальний додаток. Однак ця послуга не стала надто популярною.

У серпні 2014 року оператор зареєстрував ТОВ "Старманія" для надання фінансових послуг (окрім страхування та пенсійного забезпечення), фінансового лізингу, інших видів кредитування і грошового посередництва, а також для обробки даних і розміщення інформації на веб-вузлах. Статутний капітал дочірньої компанії становив 7 млн грн, проте через рік його було збільшено до 61 млн грн, частка "Київстару" - 100%.

Акціонери "Київстар" - міжнародна група Veon Ltd. (Раніше - VimpelCom ltd). Акції групи перебувають у вільному обігу на фондовій біржі NASDAQ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА