13:32 10.08.2017

Урядовий комітет схвалив "Енергостратегію України до 2035 року"

1 хв читати
Урядовий комітет схвалив "Енергостратегію України до 2035 року"

Урядовий комітет із питань економічної, фінансової та правової політики схвалив "Енергетичну стратегію України до 2035 року", повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон.

"Цей документ є стратегічним. Він визначає цілі нашої держави в енергетичному секторі до 2035 року і глобальні кроки з їх досягнення", - зазначив він на своїй Facebook-сторінці.

Надалі "Енергостратегія України до 2035 року" буде винесено на розгляд уряду.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України на початку червня оприлюднило проект Енергетичної стратегії України до 2035 року "Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність".

На думку авторів документа, Україні необхідно трансформувати свою газотранспортну інфраструктуру для активнішої інтеграції з європейською, залучення до системи безпеки поставок центральної Європи.

У проекті Енергостратегії також зазначається, що Україна ставить перед собою мету перенести точку прийому-передачі транзитних обсягів газу із західного на східний кордон. Цієї мети заплановано досягти шляхом переговорного процесу в тристоронньому форматі Україна-ЄС-РФ. Водночас автори документа сумніваються у збереженні транзиту російського газу після 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА