16:05 10.08.2017

Коло підозрюваних у справі ПриватБанку буде встановлено після оцінки завданих фінустанові збитків

2 хв читати
Коло підозрюваних у справі ПриватБанку буде встановлено після оцінки завданих фінустанові збитків

Коло підозрюваних у справі про можливу розтрату коштів ПриватБанку буде встановлено після експертиз з оцінки збитків, завданих фінустанові, заявляє директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник.

"Встановлюють усіх можливих причетних осіб до цієї махінації. Паралельно проводяться економічні дослідження, щоб виконати вимогу КПК щодо встановлення збитків саме експертним шляхом", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер.

"Надалі формуватимемо коло підозрюваних", - додав директор НАБУ.

Він також нагадав, що до 1 липня колишні акціонери ПриватБанку мали виконати свої зобов'язання, проте не зробили цього.

"Ми розуміємо, що ця справа має бути розслідувана невідкладно, і ми максимально швидко намагаємося по ній іти", - сказав директор НАБУ.

Раніше А.Ситник повідомив, що 6 липня 2017 року детективи НАБУ проводили слідчі дії в головному офісі ПриватБанку (Київ) у Дніпрі у зв'язку з розслідуванням подій, що відбувалися до його націоналізації в грудні 2016 року. "Обшуки стосувалися подій, які відбулися перед націоналізацією", - сказав він.

НАБУ уточнило, що обшуки відбувалися в рамках розслідування кримінального провадження за фактами можливого зловживання службовим становищем посадовими особами Нацбанку України, а також розтрати коштів ПриватБанку в особливо великому розмірі, вчиненої менеджментом і власниками істотної участі зазначеної банківської установи (ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі 116,8 млрд грн.

У свою чергу ПриватБанк повідомив у прес-релізі, що слідчі дії в головному офісі банку були заплановані за кілька днів і проводилися в рамках розслідування фактів незаконного надання кредитів колишніми власниками і топ-менеджерами ПриватБанку.

Як повідомлялося, 18 грудня 2016 року уряд за пропозицією НБУ та акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були І.Коломойський і Г.Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови. Держава отримала 100% у його капіталі, а ПриватБанк було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.

Наприкінці червня Кабмін на підставі висновків незалежного аудитора Ernst&Young вирішив докапіталізувати ПриватБанк ще на 38,565 млрд грн для виконання ним економічних нормативів.

Як розповів 4 липня 2017 року нинішній голова правління ПриватБанку Олександр Шлапак, ПриватБанк за допомогою аудитора встановив системні порушення з боку колишнього менеджменту банку під час видачі позик на 133 млрд грн та їх обслуговування і направив ці матеріали до Генеральної прокуратури.

"Генпрокуратура сьогодні вперше відкрила кримінальні справи за ст. 218 та 220 - доведення банку до неплатоспроможності", - заявив він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА