16:22 10.08.2017

Ситнику соромно за процес обрання аудиторів НАБУ

2 хв читати
Ситнику соромно за процес обрання аудиторів НАБУ

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що переживає почуття сорому у зв'язку з процесом обрання Верховною Радою свого представника до незалежної комісії з аудиту НАБУ.

"Чесно кажучи, відчуваю не стільки тиск, скільки сором за той процес, який відбувається в парламенті із цього приводу. Сподіваюся, що все-таки рішення аудиторської комісії, хоч би яке воно було, позитивне чи негативне, матиме якусь легітимність і довіру з боку суспільства і партнерів", - сказав А.Ситник на прес-конференції в Києві в четвер.

Він додав, що нинішня ситуація з аудиторами нагадує "якийсь серіал": "людина не може пояснити, звідки взялася, а вже готова перевіряти і давати свої висновки".

"Сподіваюся, що восени ситуація дещо зміниться і все-таки буде сформовано цю комісію", - сказав директор Бюро.

Як повідомлялося, 21 березня 2017 року ВР не змогла делегувати Найджела Брауна за своєю квотою до складу комісії з аудиту НАБУ (за нього проголосували 200 парламентарів за мінімально необхідних 226). Перед цим голова парламенту Андрій Парубій виніс на рейтингове голосування кандидатури і Н.Брауна, і другого кандидата - Роберта Сторча. Під час рейтингового голосування перший кандидат набрав більше голосів, після чого його кандидатуру винесли на голосування для затвердження незалежним аудитором НАБУ.

12 липня 2017 року Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції рекомендував на розгляд парламенту чотирьох кандидатів на посаду аудитора НАБУ. Ними стали: професор Київського національного університету ім. Т.Шевченка О.Яновська, за яку віддали 13 голосів, адвокат із США Марта Борщ, прокурор з Іспанії Карлос Кастресана та адвокат і професор Академії адвокатури Сергій Гончаренко, за кожного з яких члени комітету віддали по дев’ять голосів.

13 липня парламент не зміг призначити свого представника до складу комісії з аудиту НАБУ. За підсумками рейтингового голосування найбільше голосів набрала кандидатура професора Київського національного університету ім. Т.Шевченка Олександри Яновської (207 - "за"). Голова ВР А.Парубій виніс її кандидатуру на затвердження. За призначення О.Яновської аудитором НАБУ проголосували 216 народних депутатів за 226 мінімально необхідних голосів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА