19:32 12.08.2017

Втомлені від напливу туристів жителі Барселони влаштували акцію протесту

1 хв читати
Втомлені від напливу туристів жителі Барселони влаштували акцію протесту

Близько 100 жителів Барселони зібралися на пляжі, щоб висловити протест проти зростаючого числа туристів і створюваних ними проблем, повідомляє в суботу агентство Associated Press.

Акція пройшла під гаслом "повернемо пляжі для всіх". Демонстранти стверджують, що присутність в місті величезного числа іноземних гостей спровокувала зростання цін на оренду нерухомості. Крім того, жителі незадоволені надмірно, на їхню думку, буйною поведінкою деяких туристів.

AP відзначає, що в Барселоні та інших популярних серед відпочиваючих іспанських містах останнім часом нерідко проходять подібного роду акції, організовані рухами лівого спрямування. Мета цих ініціатив - висловити невдоволення масовим туризмом, який став заважати місцевим жителям.

Агентство підкреслює, що Іспанію, населення якої становить близько 46 млн чоловік, в 2016 році відвідали 75,3 млн туристів. А в перші півроку 2017 року число туристів зросло на 12% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому туристичний бізнес приносить Іспанії 11% її ВВП.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА