08:37 13.08.2017

Експерти ОЗХЗ і ООН відвідають Сирію для розслідування хімічної атаки

2 хв читати
Експерти ОЗХЗ і ООН відвідають Сирію для розслідування хімічної атаки

Експерти Спільного механізму Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) та ООН прибудуть до Сирії для розслідування обставин застосування хімзброї в сирійському Ідлібі. Про це повідомляє Associated Press з посиланням на заступника міністра закордонних справ Сирії Фейсал Мекдада.

За словами сирійського чиновника, делегація прибуде до Сирії протягом 10 днів. "Дамаск буде сприяти" місії експертів з виявлення тих, хто використовував хімічну зброю в країні 4 квітня, коли в результаті атаки, за даними Сирійського центру моніторингу з прав людини, загинуло щонайменше 80 осіб.

"Ми будемо пропонувати сприяння для розслідування і допоможемо (делегації) дістатися до того місця, де можна говорити про передбачуваний хімічний напад", - сказав Мекдад, додавши, що влада Сирії запропонує делегації дістатися авіабази Шайрат, з якої, як стверджує Вашингтон, вилетіли літаки для нанесення удару хімічними боєприпасами.

"Ми попросимо їх відправитися на авіабазу Шайрат, і тим самим Сирія (режим президента Башара Асада)надала б докази того, що вона не має відношення до використання отруйного газу", - заявив політик.

Населений пункт Хан-Шейхун в провінції Ідліб піддався хімічній атаці 4 квітня. За інформацією сирійського центру моніторингу з прав людини (SOHR), в результаті катастрофи загинуло понад 80 осіб, з них 11 дітей. Турецьке агентство Anadolu повідомляло про 100 загиблих і 500 постраждалих.

Вашингтон звинуватив у застосуванні хімічної зброї проти мирних жителів режим президента Сирії Башара Асада. У відповідь на хіматаки США завдали ракетного удару по авіабазі Шайрат в Сирії. Американські військові заявили, що саме звідти вилетіли літаки, які провели хімічну атаку. Свою причетність Дамаск заперечує.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА