19:47 13.08.2017

Глава ЦРУ заявив про можливий новий ракетний запуск КНДР

2 хв читати
Глава ЦРУ заявив про можливий новий ракетний запуск КНДР

Директор Центрального розвідувального управління США Майк Помпео заявив про те, що Північна Корея може провести ще одне випробування балістичної ракети, з огляду на те, що в липні КНДР вже провела два випробувальні запуски. Про це він повідомив в ефірі телеканалу Fox News.

"Я цілком впевнений, що (північнокорейський лідер Кім Чен Ін) буде продовжувати намагатися розробити свою ракетну програму, тому я не буду здивований, якщо відбудеться ще одне ракетне випробування", - сказав Помпео.

Північна Корея в кінці липня заявила про другий успішний запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-14". За даними Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), північнокорейський лідер Кім Чен Ін особисто віддав наказ запустити ракету. Він спостерігав за її польотом з командного пункту. Ракета, за даними ЦТАК, пролетіла 988 км, час польоту склав 47 хвилин. Глава КНДР назвав ракетні випробування "суворим попередженням США".

За даними Пентагону, ракета була запущена 28 липня в 23:45 за часом Токіо (17:45 кск). Головний секретар кабміну Японії Есіхіде Суга заявив, що ракета провела в повітрі 45 хвилин і впала в водах японської особливої економічної зони.

На початку липня КНДР також повідомляла про успішний запуск міжконтинентальної балістичної ракети "Хвасон-14", який пройшов під особистим контролем Кім Чен Іна. Ракета пролетіла 933 км і піднялася на висоту 2802 км. За даними агентства Yonhap, запуск ракети відбувся в 09:40 за місцевим часом (3:40 кск) з полігону в провінції Пхенан-Пукто. Тоді ж вона знову впала в водах особливої економічної зони Японії, повідомляв Есіхіде Суга.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА