20:12 13.08.2017

Вчені знайшли в Антарктиді 91 новий вулкан

1 хв читати
Вчені знайшли в Антарктиді 91 новий вулкан

Нові дослідження Західно-антарктичного рифту (West Antarctic Rift) виявили 91 новий вулкан, прихований під товщею льоду, повідомляє Sky News. Їх висота становить від 100 до 3850 метрів, товщина льоду, що їх покриває в деяких місцях перевищує 4 км.

Вчені з університету Единбурга проводили дослідження за допомогою радарів з повітря і з землі, отримані дані порівняли з наявними знімками з космосу. Раніше було відомо, що в регіоні існує 47 підлідних вулканів.

Геологи пояснюють, що система нагадує східно-африканський вулканічний масив, який раніше вважався найбільшим скупченням вулканів в світі.

Поки неясно, чи активні виявлені вулкани, але минулі дослідження показують, що в періоди потепління в регіоні можлива вулканічна активність. Можливе виверження, ймовірно, не розплавить всю товщу льоду, що покриває вулкани, але цього може бути достатньо для того, щоб кардинально змінити всю Антарктиду.

З огляду на глобальне потепління і поступове танення льодів в Антарктиці, кажуть вчені, можна припустити, що зі зменшенням товщі льоду над вулканами вони можуть стати більш активними.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Сіра зона" на півночі Харківщини не збільшилася, відбуваються активні бої - Синєгубов

EBU дискваліфікувала учасника "Євробачення-2024" від Нідерландів

Форум "Інклюзивне відновлення громад" відбувся в Києві

Жителям прикордоння на Сумщині рекомендують утриматися від відвідування кладовищ

Росіяни скинули КАБи на Херсонську область, є загиблий

Ворог посилив наступальні дії на авдіївському, куп'янському, бахмутському напрямках, широкомасштабного наступу на півночі Харківщини немає - ОСУВ "Хортиця"

У неділю в Україні невеликий дощ прогнозується лише в північних областях

СБУ оголосила набір до ЦСО "А"

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА