17:06 14.08.2017

"Південьмаш" спростовує припущення NYT про причетність до ракетної програми КНДР і розцінює їх як провокацію

3 хв читати
"Південьмаш" спростовує припущення NYT про причетність до ракетної програми КНДР і розцінює їх як провокацію

У ДП "Південний машинобудівний завод ім. Макарова" (ПМЗ, Дніпро) спростовують озвучені в виданні The New York Times припущення про причетність підприємства до ракетної програми КНДР і розцінюють їх як спробу дискредитувати ПМЗ і Україну.

"Припущення авторів публікації і процитованого ними "експерта" щодо можливого зв'язку України з прогресом КНДР у розвитку ракетних технологій не мають відношення до реальності: "Південьмаш" ніколи раніше не мав, і не має зараз жодного відношення до північнокорейськихм ракетних програм космічного або оборонного характеру. "Південьмаш" як державне підприємство цілком дотримується вимог Режиму контролю за ракетними технологіями (РКРТ), учасником якого Україна є з 1998 року", - наглошується в офіційній заяві МОЗ, отриманій агентством "Інтерфакс-Україна" в понеділок.

"Ракети і ракетні комплекси військового призначення в роки незалежності "Південьмаш" не випускав і не випускає. Єдиний серійний двигун, що постачається в останні роки на експорт - РД-843 до Італії для європейської ракети-носія Vega, призначений для запуску і роботи в умовах відкритого космосу і за своїми характеристиками, зокрема за силою тяги, не придатний для використання в балістичних ракетах військового призначення ", - уточнюють у ПМЗ.

Водночас, у ПМЗ акцентують: "Факти, викладені в публікації, не відповідають дійсності: зокрема,"Південьмаш" не лише не є основним виробником ракет для РФ, але і взагалі не постачає до РФ ні ракет, ні їхніх деталей і складальних одиниць, зокрема й ракетних двигунів".

"Південьмаш" висловлює щире співчуття з приводу опублікованої сінгапурської редакцією The New York Times статті провокаційного характеру, що послуговується некомпетентною "експертною" думкою. Прикрою також є позиція кількох українських ЗМІ, які допустили поширення фантазій, що дискредитують "Південьмаш" і Україну, без спроб уточнити інформацію безпосередньо на підприємстві", - резюмують у ПМЗ.

У понеділок The New York Times з посиланням на висновки фахівця з ракетних питань Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS) озвучила припущення, що запущена в липні КНДР МБР Hwasong-14, оснащена ракетним двигуном, створеним на основі радянського ракетного РД-250, що розроблявся в 60-і роки для радянських МБР.

Найімовірнішим постачальником технологій для двигуна корейської МБР в публікації названо українське ДП "Південьмаш" (Дніпро), яке, як пише NYT, "залишалося одним з основних виробників ракет Росії навіть після здобуття Україною незалежності".

ДП "Південьмаш" - одне з головних підприємств ракетно-космічної промисловості України, відомий в світі виробник ракетоносіїв і супутників цивільного, наукового і військового призначення.

Як повідомлялося, США в зв'язку з введеними в 2014 році Конгресом обмеженнями на ВТС із РФ з огляду на анексії Криму, до 2019 року планують повністю відмовитися від російських двигунів РД-180, якими оснащені РН Atlas 5 американської United Launch Allianсе (ULA). Поставки РД-181, якими оснащуються нові РН Antares для МКС, обмежені цивільним середовищем. В оголошеному в червні 2015 року ВВС США конкурсі з розробки двигунів замість російських РД-180 узяло участь українське ДКБ "Південне" (Дніпропетровськ) зі своїм новим рідинним РД-815.

Наразі США прискорюють реалізацію програми створення РН Vulcan нового покоління для ВПС США. Згідно з підписаним в лютому 2016 року Пентагоном контрактом з ULA, проект повинен бути реалізований до кінця 2019 року. Американська Aerojet Rocketdyne, згідно з підписаним з Пентагоном контрактом, має забезпечити до кінця 2019 року розроблення нового AR1 на заміну РД-180.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА